Lavrov o acuză pe von der Leyen de ”nazism” și Occidentul că vrea să rezolve ”problema rusă” în Războiul din Ucraina

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov o acuză de nazism, joi, pe preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, care se află la un summit de două zile la Kiev, relatează AFP, scrie News.ro.

Şeful diplomaţiei ruse îi acuză într-un interviu pe occidentali că susţin Ucraina cu scopul de a pune capăt ”problemei ruse”.

Ursula von der Leyen ”a declarat că rezultatul războiului (rus din Ucraina) trebuie să fie înfrângerea Rusiei şi o înfrângere în aşa fel încât ea (Rusia) să nu se mai ridice timp de zeci de ani”, o acuză într-un interviu televizat Serghei Lavrov.

”Nu este asta rasism, nazism şi o încercare de a rezolva problema rusă?”, acuză Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

Preşedinta CE a anunţat joi că a sosit la Kiev împreună cu echipa sa de comisari europeni şi cu şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, cu o zi înaintea unui summit Ucraina-UE în această ţară devastată de război.

Von der Leyen a îndemnat, în ultima vreme, că Uniunea Europeană (UE) să se impună împotriva agresiunii Rusiei şi a subliniat că sancţiuni europene fără precedent au cauzat economiei agresorului ”un deceniu de regres”.

Ministrul francez de Externe a negat că aliaţii Ucrainei şi Franţa poartă vreun război împotriva Rusiei, în urma unor acuzaţăii în acest sens ale Moscovei, din cauza deciziei acestora de a trimite tancuri grele Ucrainei.

”Partea crucială este să o facem împreună şi să nu facem jocul acuzaţiilor, în UE, pentru că luptăm într-un război împotriva Rusiei şi nu unii împotriva altora”, declara, însă, la 25 ianuarie, ministrul german de Externe Annalena Baerbock.

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut adesea paralele între ”operaţiunea militară specială” a Kremlinului în Ucraina şi războiul împotriva Germaniei naziste.

Citeste si...  Putin a spus în ce condiții pune capăt războiului. A anunțat ce preț trebuie să plătească Ucraina

El a lansat Războiul din Ucraina la 24 februarie 2022, cu scopul de a ”denazifica” această fostă republică sovietică vecină. Rusia, Ucraina, razboi, lavrov,

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img