Lanțul Alimentar: O afacere începută într-un beci de trei ingineri români a ajuns să proiecteze și să producă mașini și echipamente pentru clienți mari din industria alimentară

AutoMates, o afacere începută într-un beci de trei ingineri români a ajuns să proiecteze și să producă mașini și echipamente pentru clienți mari din industria alimentară, scrie Lanțul Alimentar.
Compania, cu sediul în Cluj-Napoca, înființată în 2015, îi are ca asociați pe inginerii Călin Morar, Răzvan Andruș și Arnold Fodor.
„Am încropit biroul din mobiler vechi și am folosit la început niște scule pe care le aveam în garaj. Primul nostru punct de lucru a fost un beci. Doi ani nu ne-am luat salariu, tot ce am câștigat am reinvestit”, își amintește Călin Morar.
Ca să producă matrițele necesare procesatorilor pe linia de ambalare a alimentelor, cei trei antreprenori clujeni au fost nevoiți să cumpere o mașină fabricată în Taiwan, pe care o utilizează și acum alături de alte două mașini cumpărate ulterior.
Matrițele fabricate în atelierul din Zalău sunt vândute unor mari jucători din industria alimentară: Smithfield Foods, Napolact, Five Continents, Lactofood, etc. Cu ajutorul acestor matrițe, carnea sau brânza din caserole este vidată, primește o infuzie de gaz ( oxigen, dioxid de carbon, azot, etc.), apoi, tot cu ajutorul matriței, este aplicată folia care acoperă produsul alimentar, operațiuni cerute de normele sanitare veterinare actuale. În cele din urmă, folia este decupată pe margini, iar caserola este transportată mai departe, pentru etichetare.
Citește integral pe Lanțul Alimentar.

Citeste si...  Google a fost de acord să plătească publisherilor germani 3,2 milioane de euro pe an

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img