La Poliția Locală din Capitală, DNA face percheziții

Luni dimineață, 30 ianuarie 2023, DNA face percheziții la sediul Poliției Locale București. Procurorii DNA verifică acum Direcția Economică, Direcția Logistică, Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane. Potrivit surselor Antena 3 CNN, perchezițiile au legătură cu un dosar de corupție legat de o achiziție publică comisă între 2022 și 2023.

Mai exact, se referă la un contract de cumpărare publică pentru uniforme necesare pentru echiparea poliției locale și naționale. Procurorii DNA au efectuat percheziții la sediile Poliției Locale din Sector 1. Pe 19 ianuarie 2023, procurorii DNA au realizat percheziții la mai multe sedii ale Poliției Locale din Sector 1 în legătură cu nereguli în achiziția publică a uniformelor pentru polițiști.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, afirma DNA la momentul respectiv.

În timpul perchezițiilor efectuate acum două săptămâni la sediile Poliției Locale din Sector 1, procurorii au primit sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Citeste si...  Fabrica de Trăsuri din București, gândită de arhitectul Castelului Peleș

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img