La ce oră începe simularea pentru Evaluarea Națională la Matematică

La ce oră începe simularea pentru Evaluarea Națională la Matematică. Simularea pentru Evaluarea Națională 2023 continuă în această săptămână.

Ministerul Educației a publicat încă de săptămâna trecută ghidul simulării examenelor naționale. Pentru elevii de clasa a VIII-a examenele au început început deja de luni, 20 martie, cu proba la limba și literatura română, proba scrisă.

La ce oră începe simularea pentru Evaluarea Națională la Matematică

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Iar această regulă se aplică inclusiv la simularea pentru matematică. Ce mai trebuie să știe elevii?

Iată cum arată ghidul făcut public de Ministerul Educației, pentru simularea de la Evaluarea Națională 2023.

La ce oră începe simularea pentru Evaluarea Națională la Matematică

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore (pentru elevii de clasa a VIII-a), respectiv trei ore (pentru elevii din clasele terminale de liceu) – din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a subiectele sunt redactate sub forma unei broșuri care se tipărește față-verso, așa cum este transmisă de către CNPEE (Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație).

Întrucât pentru itemii obiectivi nu sunt prevăzute spații de rezolvare, elevul rezolvă aceste subiecte pe ciornă și scrie răspunsul corect în broșură. Broșura conține, la final, pagini suplimentare liniate, pe care elevul le poate folosi în vederea finalizării răspunsurilor ce necesită redactare, în cazul în care spațiul alocat nu a fost suficient sau a greșit și dorește să reia rezolvarea, se arată în procedura trimisă inspectoratelor.

Citeste si...  Șeful Armatei Ucrainei spune că o rachetă rusească a survolat teritoriul României. MAPN neagă și afirmă că racheta a trecut la 35 de km de teritoriul României

La proba de limba română și/sau maternă, un răspuns completat în căsuța de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuță și scrierea în dreapta căsuței a literei asociate răspunsului considerat corect (conform modelului prevăzut – Anexa nr. 1)

La proba de limba română și/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opțiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X și marcarea cu X a răspunsului considerat corect (Anexa nr. 2 și Anexa nr 3);

La proba de limba română și/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, iar in cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propozițiilor în frază;

La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect (conform modelului prevăzut – Anexa nr. 4);

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img