Kievul anunță că îi vine „primul val” de tancuri grele occidentale. Kuleba: „Primim între 120 și 140 de tancuri occidentale”

Ucraina va primi intre 120 si 140 de tancuri intr-un „prim val” de livrari din partea unei coalitii de 12 tari, a anuntat marti ministrul de Externe, Dmitro Kuleba.

Ucraina a obtinut in ianuarie promisiuni din partea unui grup de tari occidentale ca va primi tancuri grele de lupta pentru a ajuta fortele Kievului sa respinga invazia pe scara larga a Rusiei.

„Coalitia de tancuri are acum 12 membri”, a declarat Kuleba. „Pot arata faptul ca, in primul val de contributii, fortele armate ucrainene vor primi intre 120 si 140 de tancuri de model occidental.”

Ucraina va primi cel putin 321 de tancuri, conform anunturilor facute pana acum.

Guvernul Greciei va trimite zeci de tancuri Leopard in Ucraina, a anuntat recent Kyiv Post. Tancurile vor fi transferate de la baza din Evros.

Potrivit publicatiei, pe langa Grecia, vor trimite tancuri si Polonia, Suedia, Spania, Grecia, Finlanda, Canada, Suedia si Olanda.

Publicatia WELT din Germania a scris ca „nicio alta tara din Europa nu are un numar atat de mare de tancuri Leopard ca Grecia: aproximativ 350 de Leopard 2 si 500 de Leopard 1. Printre acestea se numara 183 de Leopard-2A4 mai vechi, despre care expertii spun ca sunt deosebit de potrivite pentru a fi folosite in Ucraina”. Si aminteste ca Kievul are nevoie de „cateva sute” de tancuri de lupta grele pentru a recuceri zonele ocupate de Rusia.

Se asteapta ca Grecia sa furnizeze Ucrainei un total de 40-80 de tancuri Leopard-2A4 din cele 181 de tancuri de acest model, care se afla in serviciul armatei grecesti.

Citeste si...  Haos în Rusia. Presa de stat a dat alerte privind regruparea trupelor, apoi le-a șters

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img