Jumătate dintre români riscă să se îmbolnăvească la serviciu

Sunt date îngrijorătoare! Mai bine de jumătate dintre români încearcă să ia măsuri pentru a reduce nivelul de stres la locul de muncă, pentru a evita astfel afectarea sănătății mentale sau fizice. De altfel, 65% dintre lucrătorii de la noi din țară spun că au colegi afectați de sindromul burnout.

Principalele surse de stres în rândul angajaților includ volumul mare de muncă (42%), plafonarea salariului (33%), preluarea excesivă de responsabilităților (33%) și interacțiunea cu clienți dificili (24%). În plus, 66% dintre angajații români nu resimt sentimente de împlinire la locul de muncă, notează www.studiifinanciare.ro citând un studiu al Reveal Marketing Research.

Potrivit datelor studiului, anumite grupuri demografice experimentează o mai mare împlinire în mediul lor profesional, în special femeile (37% vs. 31% bărbați), persoanele între 35-45 ani (43%), cei care au copii (43% vs. 27% dintre cei fără copii) și cei cu venituri peste 5000 RON (39%).

Majoritatea românilor (47%) se declară mulțumiți de locul lor de muncă și de nivelul de remunerație pe care îl primesc, însă fără ca această satisfacție să fie însoțită de sentimentul de împlinire.

Pe de altă parte, 19% dintre români nu sunt mulțumiți de locul lor de muncă actual, considerând că nu sunt plătiți suficient și că nivelul de stres este ridicat. Această atitudine față de locul de muncă este regăsită în special în cazul celor cu vârste cuprinse între 45-55 de ani (24%) și a celor cu venituri mici, sub 3000 RON (33%).

65% dintre români declară că au observat colegi afectați de sindromul burnout la locul de muncă.

Citeste si...  Alimentația anti-inflamatorie: ce să mănânci pentru a reduce riscul de boli

Pe de altă parte, jumătate dintre români (51%) declară că au realizat inițiative pentru minimizarea nivelului de stres la locul de muncă, în special cei cu vârste între 18-24 ani (58%) și cei cu venituri mari peste 5000 RON (57%).

Articolul Jumătate dintre români riscă să se îmbolnăvească la serviciu apare prima dată în Money.ro.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img