Judecătorul Cristi Danileţ a mai câștigat un proces cu CSM

Judecătorul Cristi Danileţ a câștigat un nou proces cu CSM, după excluderea sa din magistratură pentru postările făcute pe o rețea de socializare.

„Procesul despre postarile pe Tik Tok: după ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat de CSM este recunoscută vechime în muncă“, a explicat Cristi Danileț, vineri, pe Facebook

„Mică victorie a normalității”

Avocatul său, Dumitru Dobrev, doctor în drept, spune că procesul încheiat azi arată cât de importante și delicate sunt mecanismele statului de drept și cât de prețios este să apărăm ce s-a câștigat cu greu.

„L-am reprezentat ca avocat pe Cristi Danileț într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câștigat definitiv, prin decizia pronunțată azi.

Prin aceasta, Cristi Danileț e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă.

Citește și: Antisemitismul lui Putin și reverberațiile lui în România

Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de Contencios Administrativ și Fiscal, a admis recursul împotriva sentinței Curții de Apel Cluj și a anulat hotărîrea CSM nr. 1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcție începînd cu data de 13.12.2021.

Ca o consecință, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată.

Mă bucur că am reușit să contribui cu modestele mele mijloace la această mică victorie a normalității. Este regretabil că un magistrat a trebuit să lupte ani prin instanțe pentru a anula o decizie injustă a unui for profesional ce are ca misiune printre altele, tocmai apărarea imaginii profesionale a magistraților”, a explicat avocatul.

Citeste si...  Frații Tate au fost trimiși în judecată pentru trafic de persoane, grup infracțional și viol 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: FB Dumitru Dobrev

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img