IULIUS a inaugurat Palas Campus Iaşi, în urma unei investiții de peste 120 milioane de euro 

Compania IULIUS a inaugurat marți al doilea proiect amplu de regenerare urbană pe care l-a realizat în Iaşi, potrivit unui comunicat de presă.  Palas Campus reprezintă cea mai mare clădire de birouri din România, având o suprafaţă închiriabilă de 60.000 mp, care a presupus o infuzie de capital de peste 120 milioane de euro.
Clădirea office este situată în zona Sf. Andrei şi pune în valoare o parte a orașului care, deși centrală, nu a beneficiat până acum de investiții semnificative. Palas Campus este cea mai mare investiție din România demarată în pandemie şi cea mai mare de după inaugurarea, din 2012, a primului proiect mixed-use din România – ansamblul Palas – din imediata vecinătate. Până acum, compania IULIUS a realizat la Iaşi cinci proiecte de real estate, care totalizează 130.000 mp de spații office și 105.000 mp retail, pentru care a alocat jumătate de miliard de euro (Palas Iași, Palas Campus, Iulius Mall Iași, Family Market Miroslava și Family Market Bucium).
În total, hub-ul de business dezvoltat în centrul Iaşului de compania IULIUS, în Palas Campus și Palas Iași, integrează 8 clădiri şi 130.000 mp de birouri clasa A, care găzduiesc peste 70 de companii din cele mai dinamice și creative sectoare, sporind atractivitatea Iașului și poziția sa de lider regional în domeniul tehnologiei și inovației.
La Palas Campus și-au stabilit sediul 13 companii, din SUA, Germania, Franța, Norvegia, Elveția şi România, unele cu primul lor birou din regiune, fiind atrase de infrastructura office modernă și de oferta generoasă a centrului universitar în materie de forță de muncă. 
În 2005, Amazon și-a deschis în România, la Iași, centrul dedicat pentru cercetare și dezvoltare, primul de acest fel din Europa de Est. Amazon este prezent în ansamblul Palas din anul 2010, iar acum își reunește angajații din oraș sub un singur acoperiș. 
Palas Campus este închiriat integral şi include companii multinaţionale din domenii precum IT, automotive şi asigurări, care totalizează peste 5.000 de angajaţi:

Citeste si...  Bogdan Badea, șeful Hidroelectrica, a subscris 162.000 lei în oferta publică de acțiuni H20

Amazon Development Center Romania – centrul de cercetare și dezvoltare al companiei Amazon
AMD – Advanced Micro Devices – companie americană producătoare de semiconductori, care proiectează soluții de calcul adaptive și de înaltă performanță
Allianz-Ţiriac – parte din grupul german Allianz, cea mai valoroasă marcă de asigurări din lume
Cognizant Softvision – unul dintre cei mai mari angajatori din domeniul ingineriei software din România și parte din Cognizant, compania globală de servicii profesionale și de IT
Expleo – companie globală din domeniul ingineriei, al tehnologiei și consultanței, cu sediul în Franța
HELLA România – furnizor internațional din domeniul automotivelor, sub umbrela brandului FORVIA
HEITS.digital – start-up tech din Cluj, specializat în soluții AI și Machine Learning
HTEC Group – companie globală de consultanță, inginerie software și dezvoltare de produse digitale
Microsoft – companie americană, cel mai mare producător de software din lume
Profidata Dev – companie elvețiană care livrează soluții software și servicii pentru industria financiară
Safeguard Global – companie americană specializată în servicii de HR şi payroll
Visma Software România – (companie originară din Norvegia) furnizor de produse software pentru automatizarea și gestionarea proceselor de management în afaceri
Bandwidth – companie globală de comunicații

Palas Campus este compus din 6 corpuri cu înălțimea maximă de 6 etaje, conectate la parter și la primele trei etaje, cu o suprafață închiriabilă de 60.000 mp, desfăşurată pe orizontală, dintre care 54.000 mp office și 6.000 mp retail. Campusul este conceput ca un proiect mixt integrat, incluzând, la parter, restaurante, cafenele, un supermarket, o sală de fitness, un centru medical și o zonă de servicii.

Citeste si...  Aeroitalia anunță rute către România, de la Roma la București și Bacău

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img