Italia se declară pregătită să găzduiască o eventuală luptă între Elon Musk şi Mark Zuckerberg

Cu toate acestea, adăugând şi mai multă incertitudine în legătură cu potenţiala confruntare dintre giganţii tehnologiei americane, ministrul italian a declarat că evenimentul nu va avea loc în capitala italiană şi nu a precizat ce formă va lua sau când va fi organizat.

Elon Musk şi Mark Zuckerberg s-au provocat reciproc la un meci de arte marţiale mixte (MMA), care să aibă loc într-o cuşcă, încă din luna iunie.

La un moment dat, Musk a spus că lupta va avea loc la Colosseumul din Roma, dar Italia a exclus această variantă. Cu toate acestea, proprietarul platformei media X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, a declarat vineri că înfruntarea va avea o tematică romană antică.

„Tot ceea ce este în cadrul camerei va fi Roma antică, deci nimic modern, deloc. Am vorbit cu premierul Italiei şi cu ministrul culturii. Au căzut de acord asupra unei locaţii epice”, a declarat CEO-ul Tesla într-o postare pe X.

La scurt timp după aceea, ministrul italian al culturii, Gennaro Sangiuliano, a confirmat că a vorbit cu Musk pentru a discuta despre găzduirea unui „eveniment caritabil de amploare şi evocator din punct de vedere istoric”, care să respecte şi să protejeze siturile de patrimoniu.

„Nu va avea loc la Roma. Mai presus de toate, se aşteaptă ca o sumă substanţială, mai multe milioane de euro, să fie donată către două spitale pediatrice italiene importante pentru consolidarea facilităţilor şi cercetarea ştiinţifică pentru combaterea bolilor copiilor”, a spus el într-un comunicat.

„Va fi, de asemenea, o oportunitate de a promova la nivel global istoria şi patrimoniul nostru arheologic, artistic şi cultural”, a adăugat el, fără a da alte detalii despre evenimentul planificat.

Citeste si...  Guvernul ucrainean aprobă un plan de reconstrucţie, în doi ani, a Centralei Kahovka, distrusă la începutul lui iunie

Elon Musk i-a aruncat mănuşa lui Mark Zuckerberg într-o postare din 20 iunie, spunând că este „pregătit pentru un meci în cuşcă” cu rivalul său în afaceri, care are antrenament în jiujitsu.

O zi mai târziu, Zuckerberg, care a postat pe platforma Instagram a companiei sale fotografii ale meciurilor pe care le-a câştigat, i-a cerut lui Musk să „trimită locaţia” pentru confruntarea propusă.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img