Istoricul Armand Goşu a fost inclus de Moscova pe lista „agenţilor străini”

Autoritățile din Moscova l-au inclus istoricul Armand Goșu pe lista „agenților străini” la 16 iunie 2021, în aceeași zi cu generalul Ben Hodges. În pregătirea pentru războiul din Ucraina, autoritățile ruse au început să elibereze spațiul informațional, în scopul limitării accesului la publicațiile care nu susțin poziția oficială.

După izbucnirea conflictului, aproape toate mass-media independente au fost declarate agenți străini și au fost blocate în Rusia. Lista agenților străini este actualizată săptămânal cu noi nume de jurnaliști independenți, opozanți, activiști, artiști, muzicieni și alții, potrivit publicației Важные истории (Vajnîie istorii – Istorii importante).

CITEŞTE ŞI: Se leapădă Iohannis de Bode? „Eu, personal, mă aștept să se ia o decizie” (VIDEO)

Pentru o curățare amplă, Roskomnadzor (Serviciul Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-Media) a făcut mult mai mult decât se poate observa din registrele publice.

Publicația „Istorii importante” a avut acces la cea mai mare scurgere de date din istoria principalei agenții de cenzură a Rusiei. Jurnaliștii au studiat peste două milioane de documente interne, imagini și scrisori ale filialei RKN „Centrul principal de frecvență radio”, care monitorizează internetul, emite certificate pentru agenții străini și raportează despre „informațiile interzise” găsite, precum și blocarea acestora.

continuarea, pe PRESShub

Citeste si...  Fostul fotbalist Cristi Tănase „Dodel”, prins drogat la volan

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img