Israelienii, sfătuiți să nu călătorească în străinătate, din cauza creşterii antisemitismului

Sfătuiți să nu călătorească în străinătate. Israelul le-a recomandat vineri cetăţenilor săi să nu călătorească în străinătate, evocând o „creştere semnificativă a antisemitismului” în lume, de la începutul războiului cu Hamas, pe 7 octombrie.

Israelul le-a recomandat vineri cetăţenilor săi să nu călătorească în străinătate, evocând o „creştere semnificativă a antisemitismului” în lume, de la începutul războiului cu Hamas, pe 7 octombrie, informează AFP, citat de agerpres.ro.

Citește și Ministrul Educației neagă că ar şterge comentariile negative pe pagina sa de Facebook

Autorităţile israeliene „văd o creştere semnificativă a antisemitismului” şi o „incitare” la antisemitism, precum şi „atacuri care pot pune în pericol viaţa israelienilor şi evreilor în lume”, a afirmat Consiliul israelian pentru securitate naţională în sprijinul recomandării sale.

De când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat atacuri asupra Israelului la 7 octombrie, au avut loc o serie de demonstraţii pro-palestiniene în mai multe ţări ale lumii, inclusiv în Europa, demonstraţii la care unii participanţi au aclamat Hamas sau au scandat sloganuri antisemite.

Citește și: Atenție la Turcia! Erdogan invocă războiul global al religiilor. De ce am greși dacă l-am ignora

De asemenea, oraşele europene se confruntă cu o recrudescenţă a atacurilor antisemite, după declanşarea conflictului Israel-Hamas.

Din 7 octombrie, de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas, „857 de acte antisemite” au fost înregistrate în Franţa şi „425” de persoane au fost arestate, a anunţat marţi ministrul francez de interne Gerald Darmanin. (Monitorul de Cluj)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citeste si...  Un șofer beat a accidentat mortal o bătrână pe trecerea de pietoni, în Galați

Parteneri

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img