Iohannis la ONU: întâlnire cu Zelenski, Ursula von der Leyen şi vicepremierul bulgar, Mariya Gabriel

La New York, Preşedintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi vicepremierul bulgar, Mariya Gabriel.

 

Întâlnirea a avut loc în contextul participării acestora la Adunarea Generală a ONU un de președintele a spus că au fost găsite soluţii pentru gestionarea exporturilor cerealelor ucrainene, anume crearea unui sistem de autorizare, astfel încât să nu fie afectaţi fermierii din România.

Marea Neagră în atenția ONU

Președintele a vorbit despre mișcările armatei ruse în Marea Neagră. Şeful statului a amintit că „încă din prima zi a războiului România a acţionat în deplină solidaritate cu curajosul popor ucrainean”.

 

„Vom continua să oferim un adăpost sigur şi să protejăm refugiaţii care vin din statul vecin, aşa cum am făcut pentru cei peste şase milioane de ucraineni care ne-au trecut deja graniţele. Susţinem pe deplin Formula de Pace propusă de partea ucraineană ca fiind cel mai potrivit cadru care să conducă la o pace echitabilă, durabilă şi sustenabilă. Susţinem, de asemenea, respectarea dreptului internaţional şi atragerea răspunderii internaţionale, astfel încât toţi cei responsabili de comiterea de atrocităţi să fie aduşi în faţa justiţiei”, a completat Iohannis.

Citeste si...  Pensiile se plătesc cu patru zile mai devreme

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img