Investiții de 34 milioane de dolari în baza aeriană de la Câmpia Turzii

Investiții de 34 milioane de dolari în baza aeriană de la Câmpia Turzii. Oficialii militari americani au marcat, marți, finalizarea proiectului de modernizare a acestei baze strategice din centrul României, unde se cheltuiesc, în total, peste 100 de milioane de dolari pentru inițiative care vizează extinderea desfășurării forțelor aeriene americane în sud-estul Europei, transmite Stras and Stripes.

Citește și: Judecătorul Gheorghe Stan de la CCR s-a însurat. Printre invitați, politicieni, magistrați și inculpați

Lucrările de la Baza Aeriană 71, cunoscută și sub numele de Câmpia Turzii, includ o nouă facilitate de operațiuni pentru escadrilă, hangar pentru avioane și zonă de parcare, potrivit unui comunicat al Corpului Inginerilor Armatei (CIA) SUA.

Un nou hangar pentru avioane de 14.000 mp

Facilitatea de operațiuni va fi folosită ca „centru de control” pentru planificarea și conducerea misiunilor care operează de la bază, potrivit CIA SUA.

Între timp, un nou hangar pentru avioane de 14.000 mp a fost proiectat pentru a găzdui mai multe avioane de război ale NATO.

„Aceste proiecte ajută la asigurarea că baza poate sprijini operațiunile aeronavelor și echipajelor din SUA și NATO”, se arată în declarație.

România este un punct de interes pentru Pentagon, în timp ce încearcă să intensifice operațiunile în regiunea Mării Negre.

Continuarea în Monitorulcj.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Andreea Onița / Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”)

Citeste si...  Israelul își retrage diplomații din Turcia. ”Toţi israelienii care se află în Turcia trebuie să plece cât mai curând posibil”

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img