Intervențiile salvatorilor români în Turcia, din această dimineață

 3 Vizualizari totale

Echipa RO-USAR trimisă deja în Turcia acţionează în această dimineaţă pentru scoaterea de sub dărâmături a unui tânăr de 16 ani, în partea de nord-vest a oraşului Antakya.

„Pe parcusul nopţii, echipei RO-USAR i-a fost repartizată o nouă zonă de intervenţie în partea de nord-vest din Turcia a oraşului Antakya, iar în urma acţiunilor de căutare desfăşurate a fost identificată o persoană de sex masculin, de aproximativ 40 de ani, cu un membru inferior prins sub o grindă de beton. Victima a fost recuperată în viaţă, în jurul orei 5,45 (ora locală). În această locaţie au mai fost identificate, până în prezent, încă două persoane decedate”, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).
Turcia
Conform sursei citate, în prezent, salvatorii români execută o altă misiune, în aceeaşi zonă, pentru extragerea unei persoane de sex masculin, de aproximativ 16 ani, prinsă sub elemente de construcţie prăbuşite.

Membrii echipajului execută manevre pentru realizarea unui culoar de pătrundere către victimă.
Turcia
Din informaţiile primite, în această locaţie ar fi cel puţin două persoane decedate, arată IGSU.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune a intervenţiei echipelor venite în sprijin.

Citeste si...  Orașul românesc care are nevoie URGENT de 15.000 de muncitori. Vor putea fi aduși și din țări din afara UE

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img