Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar, a 5-a oară, pe judecătoarea care l-a condamnat pe Sorin Oprescu

Inspecția Judiciară o cercetează disciplinar, a 5-a oară, pe judecătoarea care l-a condamnat pe Sorin Oprescu.

Instituția condusă de Roxana Petcu a deschis un nou dosar disciplinar judecătoarei Nadia Guluțanu, cea care a invins de 4 ori IJ la instanța supremă, după ce a cerut tot de atâtea ori excluderea din magistratură.

Guluțanu, alături de colega de complet Daniela Panioglu, l-au condamnat pe medicul Lucian Duță, pe fostul primar Sorin Oprescu și avea în lucru când a fost suspendată din magistratură dosarul privind confiscarea de la Puiu Popoviciu a unui teren de 224 de hectare din Băneasa.

Acum i se reproșează exercitarea funcţiei cu rea-credință, după ce a judecat dosarul lui Marian Burcea, fostul șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dosar cu un prejudiciu de 4,5 milioane de euro.

Fiind recuzată de avocații lui Burcea, cererea a fost analizată de colegul judecător Damian Dolache de la Curtea de Apel București. Acesta a admis cererea de recuzare și a descris în motivare ce i s-a părut de rea credință la Guluțanu.

Citește și: Inspecția Judiciară s-a compromis definitiv prin abuzurile săvârșite, afirmă Stelian Ion

Judecătorul condamnat definitiv

Amintim că Dolache este singurul magistrat din România condamnat cu amânarea executării pedepsei și care a rămas în funcție. În 2017, prins băut la volan, Dolache a fost condus de poliție la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, magistratul părăsind unitatea medicală, fără preaviz, nemaifiind posibilă recoltarea şi a celei de-a doua probe.

Damian Dolache
Damian Dolache. Foto. Luju.ro

A fost condamnat la 10 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Fostul CSM a decis ca acesta să rămână în funcție și să judece, inclusiv șoferi beți.

Citeste si...  El e Hulk de România! Cubanezul din lotul național de judo al României

Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieşit că judecătorul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 g la mie.

Citește și: Daniel Horodniceanu scapă de sancțiune, după conflictul cu polițiștii care l-au oprit

Analiza lui Dolache

În motivare, Dolache analizează tonul vocii colegei Guluțanu, maniera de audiere a unei martore, a ajuns la concluzia că există o stare de dușmănie a judecătoarei Guluțanu față de cei judecați și a admis recuzarea.

Pe baza acestor indicii, Roxana Petcu de la IJ a deschis dosar disciplinar judecătoarei.

Raportul urmează să fie trimis Secției pentru Judecători a CSM pentru a decide dacă Guluțanu va fi sancționată disciplinar sau nu.  

Acesta ar fi al cincilea dosar disciplinar despchis de IJ, după ce anterioareșle patru au fost desființate de instanța supremă și Guluțanu s-a întors în magistratură.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Cautimasina.ro

PressHub
PressHubhttps://presshub.ro
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

Cele mai citite articole

spot_img