INSP: Cresc cazurile de infecție cu virusul West Nile în România: 82 de bolnavi şi 10 morţi

Din 6 iunie şi până la 12 octombrie, au fost raportate 82 de cazuri, dintre care 75 confirmate și 7 probabile de infecție cu virusul West Nile, a anunțat joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Dintre acestea, 10 au fost fatale.

Săptămâna trecută erau 72 de cazuri, față de cele 82 de acum.

Cazurile s-au înregistrat la toate grupele de vârstă, dar cele mai multe au fost la persoanele cu vârsta peste 60 de ani.

S-au infectat 48 de bărbați și 34 de femei, iar pe medii de rezidență, mai multe cazuri au fost înregistrate în mediul rural.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în București – 11 și în județele Satu Mare (9), Dolj (8), Galați (8), Ilfov (7), Brăila (7) și Iași (6).

Un caz de infecție cu virus West Nile a avut dublă expunere, atât în Municipiul București, cât și în județul Tulcea și a fost atribuit județului Tulcea.

Cele 10 decese au fost înregistrate în județele Bihor (1), Brăila (1), Ilfov (3), jud. Dolj (2), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Citeste si...  SUA fac o „bază militară înaintată” în România și investesc zeci de milioane de dolari. Drone către Marea Neagră

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img