Încoronarea Regelui Charles. Ultima dorință a Reginei Elisabeta a II-a legată de Camilla se îndeplinește

Camilla va fi încoronată regină alături de soţul său, regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul unei ceremonii religioase desfăşurată la Abaţia Westminster.

Regina Camilla, fosta Alteță Regală ducesă de Cornwall, s-a născut pe data de 17 iulie 1947, la King’s College Hospital din Londra. Ea este fiica maiorului Bruce Middleton Hope Shand şi a soţiei acestuia, Rosalind Maud Shand. Camilla mai are o soră și un frate. Este vorba de Annabel Elliot, născută în anul 1949, și Mark Shand, 1951-2014. Soția regelui Charles și-a început studiile la Dumbrells School, în Sussex. Ulterior, a urmat cursurile Queen’s Gate School în South Kensington. Camilla a fost înscrisă și la școala „Mon Fertile” din Elveţia şi a studiat la Institutul Britanic din Paris.

Este important de precizat că regina a fost căsătorită din anul 1973 și până în 1995 cu ofițerul Andrew Parker Bowles. Cei doi au împreună doi copii, pe Thomas Henry şi Laura Rose, născuţi în 1974 şi, respectiv, 1978. Camilla s-a recăsătorit în anul 2005 cu regele Charles. Slujba religioasă a avut loc la Capela St. George și a fost prezidată de Arhiepiscopul de Canterbury. Ulterior, a urmat petrecerea organizată la Castelul Windsor.

Regina Camilla este alături de regele Charles

Camilla îl însoțește pe regele Charles în toate vizitele din țară, dar și din afara Marii Britanii. Primul ei angajament în calitate de ducesă de Cornwall a fost reprezentat de o vizită la General Southampton Hospital, la 23 mai 2005. Prima vizită oficială din străinătate a avut loc la doar câteva luni distanță, în noiembrie 2005, când Camilla a mers alături de Charles la întâlnirea cu preşedintele George W. Bush şi cu Prima Doamnă Laura Bush la Casa Albă. Regina și monarul au fost, la patru ani distanță, la Vatican, unde au fost primiți de papa Benedict al XVI-lea.

Citeste si...  Vladimir Putin, mai protejat ca niciodată. Măsurile de securitate sunt fără precedent

Camilla și-a asumat o serie de angajamente publice și susține peste 100 de organizații de caritate, a căror patroană sau președintă este. Printre temele pe care regina le susține se numără: sănătatea şi prosperitatea, promovarea alfabetizării, artele, bunăstarea animalelor şi sprijinirea victimelor violurilor şi agresiunilor sexuale. Camilla și-a asumat, începând cu anul 2016, și o serie de noi patronaje. Este vorba de organizațiile caritabile Barnardo’s, Battersea Dogs & Cats Home şi The Royal School of Needlework, Medical Detection Dogs.

Partenera de viață a regelui Charles a devenit patroana primului centru de referinţă pentru agresiuni sexuale din Nigeria, Mirabel, în luna iulie a anului 2021. În plus, ea se ocupă și de mai multe organizații și asociații literare, precum The Royal Society of Literature. Camilla sprijină, începând cu anul 2015, un concurs de scriere creativă.

Camilla a primit una dintre cele mai mari distincții din Marea Britanie

Camilla a primit, în anul 2012, titlul „Dame Grand Cross”. Este vorba de cea mai înaltă distincţie pentru femei în cadrul ordinului „Royal Victorian Order”. Soția monorahului a devenit membră Consiliului Privat în anul 2016. Regina Elisabeta a II-a i-a acordat distincţia „Dame” a Ordinului Jartierei, cel mai prestigios ordin cavaleresc britanic, la finalul anului 2021. Camilla l-a însoțit pe Charles și în timpul vizitelor din Croația, Serbia, Muntenegreu și Kosovo. Regina s-a axat pe educația tinerilor, dezvoltarea sustenabilă, protecţia mediului înconjurător, dialogul interconfesional, alimentaţia sănătoasă şi ajutorul acordat victimelor violurilor.

De asemenea, Charles și Camilla au participat la deschiderea ediției a 11-a Jocurilor Commonwealth-ului, în anul 2018. Cuplul regal a mers în vizită în Cuba, în luna martie a anului 2019. A fost prima vizită oficială a unor membrii ai Familiei Regale în această țară. De asemenea, ei au vizitat Iordania și Egiptul în anul 2021, iar Canada un an mai târziu. Charles și Camilla au fost chemați să celebreze marcarea celui de-al 70-lea an de domnie a reginei Elisabeta a II-a.

Citeste si...  „Spartanii” Ucrainei povestesc cum au decurs luptele din sud: „Am avansat centimetru cu centimetru”

Regina a lansat platforma „The Reading Room”, în timpul pandemiei de COVID-19, unde oamenii puteau să găsească cărți noi, dar și pe autorii acestora. Această inițiativă a fost relansată ca organizație caritabilă în acest an, „The Queen’s Reading Room”. Se pare că soția lui Charles a avut o relație strânsă cu regina Elisabeta a II-a. Regretatul monarh a transmis, în timpul Jubileului de Platină, că își dorește ca titlul de „Alteța sa Regală Prințesă Consoartă” să îi fie atribuit Camillei când Charles va deveni rege.

Care sunt pasiunile Reginei Camilla

Regina i-a adus un omagiu regretarului monarh chiar înainte de funeraliile de stat. Camilla a spus că își va aduce aminte mereu de „ochii săi albaştri minunaţi”, dar și de zâmbetul reginei. Mai mult decât atât, Camilla a descris-o pe regina Elisabeta a II-a drept o „femeie solitaă” într-o lume dominată de bărbaţi.

Printre pasiunile soției regelui Charles se numără cititul. Ea a mărturisit că „Mândrie şi Prejudecată” de Jane Austen este cartea pe care ar citi-o de nenumărate ori. O altă pasiune a Camillei este grădinăritul, având o producţie proprie de miere în Wiltshire. Mierea de albine este vândută la Fortnum & Mason pentru a strânge bani în scopuri caritabile, informează Agerpres.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img