Încep lucrările de reabilitare la linia 5, a transmis STB

Societatea de Transport București (STB) a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare a liniei 5, pe care circulă tramvaiele cunoscute ca „tramvaiele corporatiștilor”. Primăria Capitalei a atribuit contractul, iar lucrările se vor desfășura în două etape distincte.

STB a informat publicul bucureștean cu privire la începerea lucrărilor de reabilitare a liniei 5. Aceste lucrări nu se vor limita doar la repararea șinelor de tramvai, ci vor implica și modernizarea carosabilului, a sistemului de iluminat public și a substației Nordului. Primăria Municipiului București a atribuit deja contractul pentru aceste lucrări, care se vor desfășura în două etape:

  1. Etapa de proiectare – 4 luni, în timpul sezonului de iarnă, când zilele sunt mai scurte și străzile sunt mai aglomerate.
  2. Etapa de execuție – 8 luni, în sezonul cald, când zilele sunt mai lungi și traficul este mai redus.

Tronsonul pe care vor începe lucrările are o lungime de 4,3 km, de la Șoseaua Ștefan cel Mare până la Podul Băneasa, desfășurându-se pe străzile Barbu Văcărescu și Căpitan Av. Alexandru Șerbănescu.

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a prezentat principalele lucrări care vor fi efectuate pe linia 5 de tramvai, printre care:

  • Lucrări la calea de rulare;
  • Construcția a 18 peroane noi, echipate cu adăposturi pentru călători, borne reflectorizante, garduri de protecție, stâlpi pentru supraveghere video, etc.
  • Înlocuirea completă a elementelor rețelei de contact.
  • Modernizarea substației electrice de tracțiune Nordului, cu înlocuirea echipamentelor electrice.
  • Lucrări la sistemul de iluminat public, inclusiv mutarea rețelei de iluminat în subteran, cu înlocuirea corpurilor de iluminat cu led.
  • Relocarea semaforizării de pe B-dul Barbu Văcărescu și Strada Alexandru Șerbănescu.
  • Lucrări la rețelele edilitare.

Durata totală a lucrărilor va fi de 12 luni, inclusiv faza de proiectare, iar termenul de garanție va fi de 5 ani.

Citeste si...  Armata din Republica Moldova a anunțat o mobilizare generală pentru data de 3 aprilie

De asemenea, STB a informat că, la finalul lucrărilor, pe traseul liniei 5 vor fi introduse noile tramvaie Astra Imperio.

„La finalul lucrărilor, STB S.A. va utiliza exclusiv tramvaie noi Imperio, care vor circula pe un traseu modernizat complet”.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img