Încă un pericol pentru copii. A crescut numărul cazurilor de scarlatină în școlile din România

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon de viroze respiratorii, s-au înmulțit rapid și cazurile de infecții bacteriene, foarte contagioase.

În școlile din Cluj, există deja focare de scarlatină și streptococ. Una dintre principalele cauze care duce la creșterea infecțiilor în rândul școlarilor este lipsa personalului medical care să facă triajul zilnic.

Deși sunt multe, cazurile de scarlatină sunt împrăștiate în școli, ceea ce permite instituților să funcționeze normal, fără să fie nevoie de suspendarea orelor.

În jur de 200 de cadre medicale, la mii de copii

În județul Cluj există 200 de școli și 70 de grădinițe. În aceste instituții există aproximativ 50 de medici și puțin peste 150 de asistente, ceea ce înseamnă că personalul medical nu poate face un triaj corect.

În acest caz, responsabilitatea le revine profesorilor, care trebuie să fie atenți în clasă dacă elevii au anumite simptome și să-i trimită la cabinetul medical sau acasă, în funcție de starea lor.

Medicii recomandă părinților să fie atenți la simptomele pe care le au cei mici și în cazul îmbolnăvirilor să nu-i mai trimită la școală, scrie digi24.

Citeste si...  România de bine! Studenții de la UMF Iași au creat o inimă artificială care poate funcționa până la 100 de ani

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img