Încă o „revenire”: Ionel Arsene poate fi extrădat în România

Ionel Arsene poate fi extrădat în România, a decis Curtea de Apel din Bari, potrivit surselor PRESShub. Soluția nu este definitivă.

Inițial Italia a refuzat extrădarea fostului președinte PSD al Consiliului Județean Neamț, condamnat în România la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru corupție. Instanța românească a dispus și confiscarea de la Arsene a sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei.

Sentința din România nu a putut fi pusă în aplicare, pentru că Ionel Arsene a plecat din țară înainte de decizia judecătorilor, fiind apoi identificat în Italia. Fostul președinte al CJ Neamț nu avea interdicție de a părăsi România.

Baronul PSD de Neamț, Ionel Arsene, fost președinte al CJ Neamț până în 16 martie, s-a predat autorităților în Italia.

Arsene a fost condamnat definitiv într-un dosar de corupție, în data de 10 Martie, la șase ani și opt luni de închisoare cu executare. Sentința a fost dată de Curtea de Apel Brașov, după în proces de peste cinci ani. Instanța a dispus și confiscarea sumelor de 80.000 de euro și 80.000 de lei de la inculpat.

La șase zile după pronunțarea sentinței, în 16 martie, prefectul de Neamț, Vasile Adrian Niță, a anunțat că a semnat încetarea mandatului lui Ionel Arsene de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene ar fi plecat din România, cu avionul, în data de 4 martie, înainte de pronunțarea sentinței, neavând nicio interdicție de a părăsi țara.
Dosarul penal al lui Ionel Arsene a fost conexat după ce baronul PSD a fost trimis în judecată de DNA în două cazuri. Într-unul dintre dosare a fost acuzat de trafic de influență, după ce, în 2013, pe când era parlamentar și liderul PSD Neamț, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan „Pinalti”, fost primar PDL în Piatra Neamț, ca să își folosească influența pe lângă conducerea Agenției Naționale de Integritate (ANI), astfel încât ANI să constate incompatibilitatea unui adversar politic.

Citeste si...  Sunt percheziţii la Poliţia Rutieră Olt şi în Corabia

continuarea, în PRESShub

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img