Încă o instituţie, pe lângă ISJ-uri, în fiecare judeţ, conform legilor educaţiei. Cum se va numi şi cum va funcţiona

Pe lângă inspectoratele şcolare, la nivelul fiecărui judeţ va mai apărea câte o instituţiei a Agenţiei Românie de Asigurare a Calităţii Învăţământului  Preuniversitar (ARACIP), potrivit legilor educaţiei care se află în dezbatere publică.

Inspectorul şcolar general al ISJ Olt, Adrian Bărbulete, a explicat la emisiunea „Reporter 24” că ISJ-urile se reorganizează, în sensul că o parte din atribuţii vor fi preluate de birourile judeţene ale ARACIP.

„Inspectoratele şcolare se vor reorganiza. Practic, se va deconcentra o altă instituţiei şi anume ARACIP-ul de la nivel naţional. Se vor crea birouri teritoriale ale acestei instituţii, care vor desfăşura activitate în primul rând de inspecţie şcolară. Inspectoratul şcolar are suficiente atribuţii, rămânem şi noi cu suficiente atribuţii – cu resursa umană, cu constituirea reţelei şcolare, cu examenele naţionale, cu olimpiadele şcolare şi concursurile, cu numirea şi concursurile directorilor de unităţi de învăţământ.”, a explicat Adrian Bărbulete.

Noua instituţie va avea propria conducere.

„Practic, inspectoratul şcolar se va numi Direcţia Judeţeană de Învăţământ Preuniversitar, va avea un director general şi directori generali adjuncţi, iar în organigramă se va păstra tot aparatul propriu al Inspectoratului şcolar, adică personalul contractual şi, din ceea ce am citit în lege, tot ceea ce înseamnă management va rămâne aici. Fiecare lege va veni şi cu norme de aplicare a acesteia. Legea este în dezbatere publică şi sunt convins că, în urma dezbaterilor şi analizelor purtate la nivel naţional, se va lua hotărârea cea mai benefică pentru sistemul de educaţie”, a adăugat Bărbulete.

Citeste si...  Băncile cresc comisioanele, după limitarea plăţilor cash

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img