Inaugurarea trenului care circulă pe apă cu viteza de 350 km/h

În China, a fost inaugurată o linie feroviară de mare viteză de 277 km de-a lungul coastei de sud-est, care leagă orașele Zhangzhou, Xiamen și Fuzhou, toate situate în provincia Fujian. Potrivit China Railway, operatorul feroviar de stat, viteza maximă a trenurilor pe această rută este de 350 km/h. Acest tren va forma o rută terestră între China și Taiwan, demonstrând încă o dată ambiția Beijingului de a prelua controlul insulei.

Primul tren de pe această linie a debutat joi, 28 septembrie, plecând din Fuzhou, capitala provinciei, la ora 9:15.

Noua cale ferată are în prezent 84 de poduri și 29 de tuneluri, la care se adaugă 20 km de cale ferată care trece peste mare, ceea ce o face să fie primul tren glonț peste apă din țară.

O companie feroviară de stat din această țară le-a spus femeilor să nu se machieze în trenuri. Iată cum au răspuns acestea, scrie stiripesurse.ro

China Railway spune că a folosit roboți inteligenți și oțel rezistent la coroziune, prietenos cu mediul înconjurător, pentru a construi secțiunile de cale ferată peste apă.

Noua linie este doar unul dintre numeroasele proiecte de infrastructură promovate de guvernul chinez în 2016, când a fost anunțată inițiativa feroviară “Opt linii orizontale și opt verticale”. Mass-media de stat Xinhua notează că transportul terestru în provincia Fujian a fost o provocare din cauza terenului său muntos.

China își asigură legături terestre cu Taiwanul

Provincia Fujian este, de asemenea, semnificativă pentru că este cea mai apropiată parte a Chinei continentale de insula autonomă Taiwan. Xiamen se află la doar 10 km (două mile și jumătate) peste strâmtoarea Taiwan de Kinmen, cea mai vestică regiune din Taiwan.

Citeste si...  Adriana Săftoiu aruncă bomba în cazul jurnaliştilor români răpiţi acum 18 ani în Irak. Ce rol a avut Traian Băsescu: „A fost o înscenare la început”

Partidul Comunist Chinez, aflat la guvernare, revendică Taiwanul ca teritoriu propriu, în ciuda faptului că nu l-a controlat niciodată.

Potrivit Xinhua, Partidul Comunist a publicat o circulară la începutul acestei luni în care se solicită “facilitarea unei mai bune conectivități și integrări între Fujian și Taiwan”.

O propunere controversată a unui grup de opt consilieri guvernamentali locali din Kinmen la începutul acestui an a sugerat construirea unui pod literal și metaforic peste strâmtoare. Planul ar transforma Kinmen într-o “insulă a păcii”, sau un fel de zonă demilitarizată între Taiwan și China.

Citeste si: Grevă de avertisment a ceferiştilor / Trenurile nu vor circula, între orele 07.00 şi 09.00 / Revendicările sindicaliştilor

The post Inaugurarea trenului care circulă pe apă cu viteza de 350 km/h appeared first on Romaniainformata.ro.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img