În Sectorul 1 are loc o amplă campanie de combatere și distrugere a ambroziei

Echipa Compartimentului Protecția Mediului, formată din polițiști locali, desfășoară o amplă campanie în Sectorul 1 pentru combaterea și distrugerea ambroziei. Agenții efectuează controale și verificări pentru identificarea terenurilor unde această plantă alergenică a crescut necontrolat.

Campania a fost desfășurată în perioada 2021-2022, iar în acest interval au fost aplicate aproximativ 400 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 317.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și HCGMB nr. 121/2010 privind unele măsuri de asigurare a îngrădirii, salubrizării și igienizării terenurilor virane din Municipiul București. Acțiunile de combatere a ambroziei continuă și în acest an, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.

Primăria Sectorului 1 le reamintește proprietarilor de terenuri și celorlalte categorii prevăzute de lege că au obligația de a distruge ambrozia, putând folosi următoarele metode: cosire repetată, manuală sau mecanică; distrugerea cu unelte agricole; smulgerea în cazul unor suprafețe mici; efectuarea de arături adânci și discuiri pe terenurile agricole; aplicarea erbicidelor, după caz.

Persoanele fizice care nu distruge ambrozia pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendate cu sume cuprinse între 10.000 și 20.000 de lei.

Este important de menționat că bucureștenii sancționați în primul an în care s-a efectuat un control pot fi sancționați și în anii următori dacă nu iau măsuri pentru combaterea ambroziei, conform prevederilor legale.

Pentru sesizări, locuitorii din Sectorul 1 pot apela numărul de telefon 021.9540, care este disponibil 24/7.

Citeste si...  Care va fi vârsta de pensionare odată cu noua lege a pensiilor. Precizări de la Minister

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img