În perioada 19 – 20 octombrie, la București va avea loc Climate Change Summit

Summitul privind Schimbările Climatice reprezintă cel mai important eveniment din Europa Centrală și de Est, dedicat în mod special problemei schimbărilor climatice. Scopul principal al acestui summit este identificarea soluțiilor care pot contribui la stoparea încălzirii globale. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 20 octombrie și se desfășoară în București.

„Pe durata celor două zile, zeci de lideri din domeniul inovării climatice şi politicilor de mediu, cercetători, antreprenori şi oficiali guvernamentali se vor reuni într-un efort comun de a găsi soluții la nivel local și regional pentru un viitor sustenabil”, transmit organizatorii.

Ajuns la cea de-a doua ediție, Climate Change Summit, un proiect organizat de Social Innovation Solutions, o organizație implicată în domeniul sustenabilității, impactului social și inovației, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale în calitate de inițiator și partener fondator, anunță deschiderea perioadei de înscriere pentru cei interesați să participe la acest eveniment.

Persoanele interesate au posibilitatea de a participa fizic la Climate Change Summit sau online, prin intermediul site-ului climatechange-summit.org.

Viitorul pe care ni-l imaginăm are nevoie de acțiune climatică din partea fiecărei persoane.

Climate Change Summit este primul eveniment de acest gen din România, care devine loc anual de întâlnire pentru antreprenori, oficiali guvernamentali, cercetători și lideri ai societății civile care împărtășesc o viziune comună pentru un viitor mai verde. Finanțările sustenabile și rolul pe care start-up-urile îl pot avea în lupta împotriva schimbărilor climatice, soluții sustenabile în energie, agricultură și industria alimentară, economia circulară, tehnologiile momentului și importanța biodiversității sunt doar câteva dintre temele de pe agenda celei de-a doua ediții a evenimentului”, transmit organizatorii.

„Viitorul pe care ni-l imaginăm are nevoie de acțiune climatică din partea fiecărei persoane, iar subiectul schimbărilor climatice a devenit din ce în ce mai discutat în sfera publică. Cea de-a doua ediție a Summit-ului oferă contextul potrivit pentru conversații aplicate și concentrate pe soluții, facilitate de către experți locali și internaționali, reprezentanți din mediul civic, antreprenorial și instituțional, lideri de business și cercetători. Ultimii ani de crize globale și regionale ne arată cât de important este să construim împreună soluții pentru viitor și ne bucurăm să reușim iar să aducem la Summit expertiză relevantă internațională pentru a construi un viitor sustenabil, acasă, în România”, spune Ciprian Stănescu, Președinte și CEO, Social Innovation Solutions.

Pe lista celor 60 de invitați la evenimentul desfășurat în București se regăsesc lideri globali din diverse domenii, experți și antreprenori remarcabili. Printre aceștia se numără:

  • Elina Bardram, șefa Unității de Relații Internaționale, DG Clima, Comisia Europeană;
  • Hans van der Loo, Președinte, Institute of Integrated Economic Research;
  • Linda Zeilina, CEO și fondatoare, The International Sustainable Finance Centre (ISFC);
  • Peter Elwin, șeful programului Food & Land Use, Planet Tracker;
  • Georgia Elliott Smith, Director General, Element Four;
  • Paolo Piffaretti, CEO, Carbon X;
  • François Bloch, CEO, BRD Groupe Société Générale;
  • Céline Coulibre-Duménil, Director CSR, Auchan Retail International;
  • Flavia Popa, Secretar General, BRD Groupe Société Générale.
Citeste si...  Naționala feminină de volei își știe adversarele de la Europene

Acești invitați reprezintă personalități cu expertiză în diferite aspecte legate de schimbările climatice și sustenabilitate, aducând contribuții valoroase în cadrul evenimentului.

În cadrul Climate Change Summit vor avea loc discuții și dezbateri privind soluțiile pentru provocările climatice viitoare și transformările în sectoarele energiei, lanțului alimentar, orașelor și politicilor publice.

Prima ediție a Climate Change Summit a avut loc în octombrie 2022 și a reunit peste 70 de vorbitori internaționali și aproximativ 1200 de participanți la evenimente, discuții și dezbateri legate de soluțiile la provocările climatice viitoare și transformările în domeniul energiei, lanțului alimentar, orașelor și politicilor publice. În plus, aproape 1 milion de persoane au urmărit transmisiunea în direct pe Twitter și YouTube.

În cadrul primei ediții a Climate Change Summit, echipa Social Innovation Solutions a realizat cel mai mare exercițiu de prospectivă din România privind schimbările climatice, rezultând 20 de scenarii pentru anul 2030 și soluții pentru cele mai probabile provocări în următorii opt ani. În paralel, a fost organizat și programul Youth Ambassadors 4 Climate Action, în care tinerii antreprenori, lideri și experți au explorat cele mai sustenabile soluții pentru un viitor mai bun.

„Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS organizează mai multe incubatoare și acceleratoare în România și Europa Centrală și de Est, lucrând cu câteva mii de IMM-uri și ONG-uri în fiecare an. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilite, trenduri de viitor și economie circulară și oferă consultanță și programe de executive education în foresight inovație și sustenabilitate”, se precizează în prezentare.

Citeste si...  Mesajul președintelui cu privire la revendicările profesorilor și greva generală

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img