„În căutarea României”, o nouă carte autobiografică a istoricului britanic Dennis Deletant, lansată recent

Istoricul britanic Dennis Deletant a lansat la București o nouă carte intitulată „În căutarea României: O aventură personală din ’65 până azi“, în care povestește despre experiențele sale în România comunistă, tranziție și prezent. Alina Pavelescu, traducătoarea cărții, a descris cărțile lui Deletant drept istorice, dar și autobiografice și a povestit câteva episoade emoționante din aventura istoricului în România.

Istoricul britanic Dennis Deletant, un bun cunoscător al României comuniste, pe cea a tranziției și pe cea din prezent, și-a lansat la București o nouă carte, „În căutarea României: O aventură personală din ’65 până azi“.

La lansarea volumului, Alina Pavelescu, traducătoarea cărții, a povestit despre cum a perceput volumul, dar și câteva episoade emoționante din aventura istorcului în România comunistă.

„Am arhivat sufletește cartea aceasta în timp ce o traduceam. Cred că sunt singura de la masa aceasta (la lansarea de la Librăria Humanitas Cișmigiu – n.r.) care nu-l cunoștea personal pe Dennis Deletant înainte să-i traducă acest volum de amintiri, cred că ne-am cunoscut la o lună după aceea.

Îl știam foarte bine ca istoric și când editura Humanitas mi-a propus să traduc acest volum, mă gândeam că va fi o carte de istorie în stilul celor scrise de Dennis Deletant într-un fel sau altul, în care eu o să mă scufund cu profesionalismul rece al istoricului

Numai că nu a fost așa și pe măsura ce intram în traducerea aventurii, bine zis aventură, pe care o descrie Dennis Deletant în această carte îmi dădeam seama că încep să am și eu un fel de aventură a redescoperirii personale a mea și a românității mele, pentru că Dennis Deletant este un istoric bun, dar este și un scriitor bun, pentru că această carte nu este în totalitate sau nu este în primul rând o carte de istorie, ci este mai degrabă un fel de literatură autobiografică”, a menționat Alina Pavelescu.

Citeste si...  Grindeanu şi Stănescu, la Caracal, pentru a marca 50 de ani de la primul vagon produs la fabrica din oraş. Când ar putea deveni furnizor şi pentru CFR

continuarea, în PRESShub

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img