Iata motivul principal pentru care trebuie sa vizitezi o clinica kinetoterapie!

Dupa cum probabil stii, kinetoterapia este bazata pe miscare si pe exercitii fizice. Astfel, este de la sine inteles de ce unele persoane vor considera ca pot realiza un tratament in confortul propriei case, ba chiar un tratament coordonat personal, de ei ca si pacienti.

Ei bine, daca faci acest lucru incalci prima si cea mai importanta recomandare a oricarui specialist care activeaza intr-o clinica de kinetoterapie – anume sa nu efectuezi exercitii kinetoterapeutice nesupravegheat.

Iata motivul principal din spatele acestei recomandari!

blank
clinica kinetoterapie

De ce nu trebui sa faci kinetoterapie nesupravegheat?

Exista trei motive importante pentru care nu ar trebui sa faci kinetoterapie de unul singur:

  • In primul rand, sunt sanse foarte mari sa nu efectuezi exercitiile in mod corespunzator. Astfel, efectul acestora nu va fi unul benefic, ba chiar dimpotriva. Efectuarea necorespunzatoare a unor exercitii poate cauza alte probleme si afectiuni.
  • Apoi, riscurile de accidentare sunt mai mari, din moment ce nu ai un expert langa tine care sa te poata opri sau corecta atunci cand este necesar.
  • Nu in ultimul rand, motivul principal pentru care ar trebui sa apelezi la o clinica de kinetoterapie este faptul ca, realizand exercitii nesupravegheat, risti sa agravezi/inrautatesti afectiunea de care suferi.

 

Pe scurt, exercitiile kinetoterapeutice pot avea acelasi efect ca si lipsa acestora – inrautatirea starii de sanatate a pacientului. Pentru a putea realiza sau recomanda astfel de exercitii, sunt necesare studiul aprofundat si experienta. Un pacient nu va putea face kinetoterapie de unul singur.

 

Sunt exercitiile kinetoterapeutice atat de greu de realizat?

Exercitiile fizice realizate in timpul sedintelor de kinetoterapie nu sunt greu de realizat. Mai mult, acestea pot parea chiar foarte simple. Totusi, seriozitatea lor nu tine de dificultate, ci de modul in care acestea sunt adaptate in functie de gradul de severitate si/sau evolutie a unei afectiuni.

Citeste si...   Dentaline Clinică Stomatologică București: Sănătatea orală la superlativ

Un exercitiu fizic va experimenta modificari in timp (sub indrumarea unui medic specialist). Astfel, vei trata corespunzator o anumita parte a corpului si vei adapta exercitiul in functie de evolutia bolii sau de regresul acesteia. Unele exercitii sunt incepute la cea mai mare intensitate, intensitate care, spre final, poate fi deloc necesara sau chiar contraindicata.

 

Exista, totodata, anumite exercitii pe care le poti face si acasa. Totusi, acestea nu pot fi invatate urmarind videoclipuri pe internet. Tot medicul specialist dintr-o clinica de kinetoterapie este cel care te va ajuta sa inveti exercitiile.

Desigur, exercitiile respective prezinta un risc foarte mic de accidentare si au mai mult rol de sustinere pentru sedintele propriu-zise – anume previn evolutia bolii si mentin efectele exercitiilor specializate pentru mai mult timp.

Specialistii clinicii Atletico Kinetic te asteapta! In cadrul primei consultatii, acestia iti pot explica in detaliu importanta kinetoterapiei si exercitiilor aferente. Totodata, acestia iti pot oferi rezumatul unui plan potential de exercitii potrivit pentru afectiunea ta, pentru a sti la ce sa te astepti dupa ce incepi tratamentul.

Programeaza chiar acum o vizita la clinica de kinetoterapie Atletico Kinetic si garanteaza preventia, ameliorarea sau tratamentul afectiunii de care suferi!

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img