Hyundai va furniza un model de vehicul comercial electric pentru Iveco în Europa

Hyundai va furniza Iveco un vehicul comercial ușor electric, dar noul model de autoutilitară urmează să fie lansat în toamnă, în Germania. Vehicului va fi destinat întregii piețe auto din Europa.

Noul acord nu aduce doar o extindere a parteneriatului inițiat în martie 2022 pentru a acoperi o arie mai largă de game ecologice, ci și angajamentul ambelor companii de a accelera tranziția către o mobilitate și un transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, au anunțat cele două companii.

Vehiculul cu sigla Iveco va fi primul model de export care va utiliza noua platformă Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV) de la Hyundai, o platformă globală EV dedicate vehiculelor utilitare cu greutate totală de 2,5 tone până la 3,5 tone.

Hyundai Motor Company a fost înființată în 1967 și are peste 120.000 de angajați în 200 de țări.

Grupul Iveco are peste 35.000 de angajați și dispune de 20 de unități industriale și 29 de centre de cercetare și dezvoltare.

Citeste si...  Rusia respinge posibilitatea ca Turcia să escorteze nave ucrainene cu cereale la Marea Neagră, anunţă adjunctul lui Lavrov Serghei Verşinin. Moscova lucrează la rute alternative de export al produselor ruseşti şi se află în contact cu Africa şi Turcia

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img