Hunor vorbește despre PNL-iști care vor să pice guvernul Ciolacu

Kelemen Hunor pare că se răzbună că UDMR a fost scos de la guvernare. Preşedintele UDMR a declarat că moţiunea de cenzură iniţiată de USR nu avea nicio şansă de a trânti Guvernul Ciolacu, în condiţiile în care ”toată opoziţia la un loc are 40%”.

 

Kelemen Hunor spune că au fost parlamentari liberali care i-au cerut să semneze moţiunea.

”Dar la întrebarea: ”Voi veţi vota moţiunea de cenzură?”, spuneau: ”Nu, că nu ne lasă să ieşim la vot”. Eu nu pot să împrumut curaj nimănui”, a declarat liderul UDMR.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, care va fi difuzată sâmbătă, începând cu ora 12.00, la Prima TV, de ce nu a semnat moţiunea de cenzură iniţiată de USR.

”Sunt două motive. În primul rând, am avut câteva amendamente legate de autorităţile locale şi de instituţiile de cultură – ce pot să facă autorităţile locale cu impozitele oamenilor. Au acceptat amendamentele noastre. Pe de altă parte, ei au 60% (PSD şi PNL – n.r.). Instrumentul moţiunii de cenzură este extrem de important, mai ales dacă poţi să dai jos guvernul. Pe partea opoziţiei, există cel puţin două blocuri. Pe de o parte, USR, UDMR, Forţa Dreptei şi câţiva independenţi. Şi pe partea cealaltă, într-un alt film, AUR. USR nu-şi asumă, pe bună dreptate, să semneze o moţiune de cenzură cu AUR.

Citeste si...  Crește vârsta de pensionare / Pensiile speciale – ”greu de ucis”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img