Huawei ajunge la un acord pe tehnologii 5G cu Ericsson, în ciuda restricțiilor occidentale

Huawei a încheiat cu Ericsson un acord multianual de licențe încrucișate de brevete pentru 5G și alte tehnologii, în condițiile în care grupul chinez caută modalități de a genera venituri după ce a fost interzis în rețelele de telecomunicații sau a fost supus unor restricții în mai multe țări, scrie Financial Times.
Producătorii rivali de echipamente vor putea avea acces reciproc la brevetele esențiale pentru „tehnologiile celulare 3G, 4G și 5G” utilizate în infrastructura de rețea și în dispozitivele de consum, a anunțat Huawei.
Huawei și compania suedeză aveau deja o licență de brevete în vigoare, dar acesta este primul acord pe termen lung între cele două, a precizat Huawei, fără a dezvălui mai multe detalii.
Dezvoltarea și monetizarea brevetelor este o cale pentru Huawei de a recupera vânzările pierdute și de a căuta să crească după ce a fost presată de sancțiunile occidentale.
În 2019, SUA au interzis companiile care exportau către Huawei fără licență, pentru a tăia companiei chineze de la semiconductoarele esențiale de care avea nevoie pentru smartphone-urile sale, declanșând un declin semnificativ al cotei de piață pentru afacerea sa cu electronice de consum. Washingtonul consideră că Huawei ajută guvernul chinez să desfășoare spionaj cibernetic și furt de tehnologie și de atunci a sporit restricțiile. Huawei neagă aceste acuzații.
În Europa, Regatul Unit, Danemarca, Suedia, Estonia, Letonia și Lituania au interzis Huawei să construiască rețele 5G. De asemenea, UE ia în considerare o interdicție obligatorie pentru statele membre de a utiliza Huawei în rețelele lor 5G.

Citeste si...  Nicuşor Dan: Primele 20 de autobuze electrice vor ieşi sâmbătă pe traseu/ Sunt dotate cu aer condiţionat și USB pentru telefoanele mobile

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img