Holdingul ROCA Industry raportează afaceri de 440 milioane de lei și un profit net în valoare de 0,4 milioane lei, după primele nouă luni

ROCA Industry, holding care reunește companiile de materiale de construcții din portofoliul ROCA Investments, anunță că a încheiat primele nouă luni ale anului cu afaceri de 439,2 milioane de lei, în creștere cu 7,9% față de aceeași perioadă din 2022, și cu un profit net în valoare de 0,4 milioane lei.
Într-un context de piață atipic al industriei materialelor de construcții, din punct de vedere al prețurilor materiilor prime și al marjelor diminuate în 2023, EBITDA cumulat la nivelul companiilor productive din holding, atinge valoarea de 30,3 milioane de lei, înregistrând o marjă EBITDA de 6,9%. În același timp, toate companiile productive deținute direct au înregistrat EBITDA pozitivă.
La nivel de holding, ROCA Industry a înregistrat venituri financiare în valoare de 5,3 milioane de lei (compuse în principal din venituri din dobânzi în sumă de 3,6 milioane de lei pentru împrumuturile intra-grup acordate, precum și din venituri din dividende).
Din acestea, s-au dedus cheltuielile operaționale de funcționare ale holdingului și cheltuielile financiare, ROCA Industry raportând un profit net în valoare de 0,4 milioane de lei.
„Principalul obiectiv al holdingului pentru acest an vizează majorarea de capital și tranziția de pe piața AeRO către piața principală a Bursei de Valori București. Totodată, ROCA Industry își propune să contribuie în continuare la reindustrializarea României, prin adăugarea în holding a mai multor companii competitive și prin investiții strategice în tehnologie, eficientizarea capacităților de producție sau capital uman,” declară Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.
În primele 3 trimestre a anului, BICO, producător de plasă din fibră de sticlă, companie din portofoliul ROCA Industry, și-a consolidat cota de piață după ce a finalizat achiziția Iranga Technologijos, din Lituania, dar și achiziționarea pachetului de 45% din acțiunile Europlas, din Republica Moldova.
De asemenea, EVOLOR, jucător din industria de producție de vopsele și lacuri, a înregistrat o cifră de afaceri de 79,9 milioane de lei, în creștere cu 24% comparativ cu primele 9 luni din 2022, în principal pe fondul volumului crescut al vânzărilor pe cele mai multe categorii de produse. EVOLOR a finalizat în trimestrul al treilea și achiziția unei foste fabrici de vopsele, situată în platforma Oltchim, fabrică ce va aduce începând cu 2024 creșterea capacității de producție și posibilitatea de a lansa produse noi.
ELECTROPLAST, producător de cabluri electrice din cupru și aluminiu de joasă tensiune, este cea mai nouă companie din holding, achiziția acesteia finalizându-se în ultimele zile ale lunii iunie. Cifra de afaceri a crescut cu 16% comparativ cu primele 9 luni din 2022, până la nivelul de 118,4 milioane de lei. T3 2023 a generat o cifră de afaceri de 41 milioane de lei, în creștere cu 15% față de T3 2022.
ROCA Industry este holdingul industrial deținut majoritar de ROCA Investments, companie de private equity. Holdingul industrial deține direct și indirect, un număr de 8 companii: BICO Industries (producător național de plasă din fibră de sticlă și producător de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (jucător din industria de producție de vopsele și lacuri), ECO EURO DOORS (producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (producător de cabluri electrice pentru infrastructură feroviară), precum și producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas și Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Citeste si...  Efectul Bard: Acţiunile Alphabet, compania mamă a Google, au crescut joi cu 4,9%, după lansarea chatbotului său de inteligenţă artificială în Europa şi Brazilia

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img