Hashtag #ortodox. Un preot exclus strânge bani pe TikTok

Din ce în ce mai mulți preoți caută adepți în mediul online. Este și cazul fostului ieromonah Petru Geonea, care, după ce a fost exclus din monahism, a dat lovitura pe TikTok. La propriu, pentru că s-a viralizat cu un clip în care dă peste cap un aparat de dat cu pumnul.

Spune că banii primiți cadou online îi pune la temelia propriei mănăstiri. Un scroll dat pe TikTok îți scoate în față din ce în ce mai multe videoclipuri și live-uri cu preoți, în special în zilele de duminică.

Nu doar în România. BBC remarca creșterea exponențială a subiectului religiei, pe rețelele sociale din Marea Britanie. În UK, călugărițele urmăresc trenduri, își fac farse sau explică despre religia lor, pentru a demonta anumite stereotipuri.

La noi, cele mai multe videoclipuri sunt momente din slujbe, rugăciuni sau scurte predici. Cel mai mare succes îl au însă pe live-uri, unde unii dintre ei sunt chiar în top. „Dați tap tap, comentarii și distribuiri”, își îndeamnă ei următorii. Cei mai norocoși primesc cadouri, care pot fi mai apoi convertite în bani.

articolul complet în Libertatea

Citeste si...  Vâlcea: Traficul rutier este închis pe Centura Călimănești 

Parteneri

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img