Guvernul vrea să se facă stăpân pe internet. Acces doar cu buletinul

Guvernul vrea să fie stăpân și pe internet, considerat până nu demult un spațiu al libertății. După inițiativa de îngrădire a libertății online anunțată de președintele Italiei, și ministrul Digitalizării din România vorbește despre inițiative în acest sens.

Președintele din Italia a propus ca accesul la Internet să se facă doar pe bază de buletin, iar Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării, a explicat care sunt inițiativele pe care le va lua țara noastră în acest sens. El a declarat că deja vorbește cu autoritățile din alte state despre această măsură.

Accesul la Internet pe baza buletinului

„Port discuții împreună cu alte state membre la nivel european pentru reglementarea foarte clară, inclusiv a celor care au conturi pe rețelele de socializare. Când vedem conturi de Facebook, Instagram, TikTok avem o reglementarea la nivel European prin care acei oameni care sunt identificați ca persoane fizice să fie identificați de rețeaua de socializare și să se vadă că are buletin pe model de bifă albastră, dar verde de această dată”, a explicat ministrul.

internet

În România deja există mai multe reglementări

Bogdan Ivan a declarat că în România există Digital Service Act, o reglementare care urmează să intre în parlament, prin care toate drepturile pe care le are o persoană fizică în mediul offline să le aibă și în mediul virtual. El a mai spus că cei care nu respectă legea riscă amenzi mari.

„La nivel național, avem din luna decembrie 2023 votată legea prin care acei creatori de conținut care folosesc inteligența artificială pentru a folosi imaginea unor persoane care nu și-au dat acordul să primească amenzi foarte mari plus închisoare de la 1 la 5 ani.

Citeste si...  Procesul privind demolarea clădirii de pe strada Dionisie Lupu, nr. 39 va fi rejudecat

internet

Avem Digital Service Act, o reglementare care urmează să intre în parlament, prin care toate drepturile pe care le are o persoană fizică în mediul offline să le aibă și în mediul virtual”, a precizat ministrul Digitalizării.

O lege împotriva anonimatului pe Internet

O lege împotriva anonimatului pe internet se cere acum în Italia. Principalul semnal de alarmă l-a tras chiar președintele Italiei, Sergio Mattarella, în discursul pe care l-a susținut de Revelion.

Mai mulți parlamentari ai partidului principal de guvernare au spus că pregătesc o lege în această direcție. Ei consideră că este nevoie de o lege împotriva anonimatului pe internet în toate țările UE, potrivit A3.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img