Guvernul vietnamez și ICI București au semnat un memorandum de colaborare în IT

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică (ICI București) și Institutul Național de Tehnologie Digitală și Transformare Digitală din Vietnam au semnat duminică, la București, un memorandum de înțelegere în domeniul tehnologiilor noi și emergente.

„ICI București este onorat de oportunitatea de a găzdui acest eveniment în cadrul căruia au fost prezentate proiecte de cercetare aflate în derulare și au fost discutate posibilități de colaborare. Avem convingerea că întâlnirea contribuie la consolidarea relațiilor bilaterale și la promovarea schimbului de cunoștințe și expertiză în domeniul tehnologiei”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al institutului.

IT-iștii români sunt prețuiți în Vietnam

La semnare a participat și premierul Republicii Socialiste Vietnam, Pham Minh Chinh, care a declarat că Vietmanul vizează o colaborare cu ICI pentru că „preţuiește  foarte multe resursa umană din România în termeni de ITC”.

Chinh a adăugat că acest sector este un nou motor de creştere pentru ambele ţări astfel încât să se poată dezvolta rapid şi sustenabil.

ICI București activrază de peste 50 de ani în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, apărarea împotriva atacurilor cibernetice, forensic digital și crearea de soluții blockchain.

Citeste si...  Libertarianul Javier Milei este învestit duminică în funcţia de preşedinte, cu atenţia îndreptată spre criza economică din ţară

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img