Grupul SES, în negocieri avansate privind o fuziune cu rivalul Intelsat. Noua companie ar crea un “gigant” european care ar putea concura cu Starlink (Bloomberg)

Grupul SES SA este în negocieri avansate privind o fuziune cu rivalul Intelsat SA, operaţiune care ar da naştere unui gigant european în domeniul sateliţilor capabil să concureze mai bine cu proiectul Starlink al miliardarului american Elon Musk, informează platforma Bloomberg, citată de Agerpres.
Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, SES, companie înregistrată în Luxemburg, intenţionează să ajungă la un acord cu Intelsat pe parcursul următoarelor săptămâni. O tranzacţie ar putea evalua noua companie rezultată în urma fuziunii la peste 10 miliarde de dolari, inclusiv datoriile.
În ultimele 12 luni cotaţia titlurilor SES a scăzut cu 32% la Bursa de la Paris, ceea că dă acestei companii o valoare de piaţă de 2,6 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari).
O eventuală combinaţie cu Intelsat ar permite SES să crească într-un moment în care se confruntă cu o competiţie sporită. Planurile miliardarilor Elon Musk şi Jeff Bezos de a lansa mii de sateliţi pe orbită şi a oferi Internet cu viteză mare au obligat operatorii tradiţionali de sateliţi să fuzioneze. De exemplu, la mijlocul anului trecut, operatorul francez de sateliţi Eutelsat a semnat un protocol de acord în vederea unei fuziuni cu rivalul britanic OneWeb.
Orice tranzacţie va avea nevoie de aprobarea Guvernului din Luxemburg, care este cel mai mare acţionar la SES. Sursele citate de Bloomberg au precizat că negocierile sunt în derulare şi că nu există nicio certitudine că se va ajunge la un acord.
Intelsat a ieşit din insolvenţă în luna februarie a anului trecut, după ce şi-a redus la jumătate datoriile de 16 miliarde de dolari. Compania a fost înfiinţată în 1964 ca un consorţiu interguvernamental şi a fost privatizată în 2001. Ulterior, în 2008, a fost preluată de fondurile de investiţii BC Partners şi Silver Lake.
Cererea pentru lansări de sateliţi este aşteptată să crească după recentele sancţiuni care au vizat industria spaţială rusească dar şi datorită faptului că noile constelaţii de sateliţi ar putea oferi o nouă modalitate de a oferi internet în bandă largă din spaţiu.

Citeste si...  Brandul turcesc de îmbrăcăminte pentru bărbaţi AC&co va deschide un nou centru logistic în București. Compania vrea să angajeze 90 de persoane / „România este poarta către Europa și centrul strategiei noastre pe termen lung. Vedem un potențial imens aici”

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img