Grupul HTEC, înființat în Serbia și devenit între timp companie globală cu sediul în Silicon Valley, inaugurează un centru de excelență în domeniul ingineriei la Cluj. Compania înființează birouri și în Iași și Timișoara / „România este o piață strategică în regiunea CEE pentru marile companii IT multinaționale”

HTEC Group, înfiinţată în Serbia în 2008 şi care a devenit între timp o companie de servicii de tehnologie, consultanţă şi software cu sediul în Silicon Valley din San Francisco, anunță că inaugurează un centru de excelență în domeniul ingineriei la Cluj, la un an și jumătate după intrarea pe piața din România, și că este deja în curs de înființare de birouri în Iași și Timișoara.
În această perioadă, HTEC afirmă că și-a extins activitatea în București, Cluj, Iași și Timișoara.
„Universitățile tehnice și comunitățile IT puternice, nivelul ridicat de cunoaștere a limbii engleze, politicile favorabile mediului de afaceri și o tradiție de excelență în educația în domeniul ingineriei, matematicii și științelor fac din România o piață strategică în regiunea CEE pentru marile companii IT multinaționale”, arată reprezentanții companiei.
Sabin Pilipautanu, Country Director și primul angajat al Grupului HTEC în România, a vorbit despre importanța deschiderii biroului din Cluj și despre viitoarele planuri de expansiune ale companiei în România:
„Sectorul tehnologic din România a cunoscut o creștere semnificativă și susținută în ultimele două decenii, iar deschiderea unui birou aici este o decizie firească pentru noi, pentru a continua să oferim servicii de top clienților noștri. Suntem mândri și fericiți să deschidem primul nostru birou HTEC din România în Cluj-Napoca, un centru internațional bine cunoscut și recunoscut pentru comunitatea de ingineri și infrastructura academică. Așteptăm cu nerăbdare să construim unul dintre cele mai mari centre de excelență în domeniul ingineriei, construind în același timp cea mai bună platformă de dezvoltare pentru angajații noștri, cu un sistem de sprijin dedicat pentru dezvoltarea continuă a carierei și expunerea la proiecte provocatoare din mai multe industrii și domenii tehnologice. Cu încă două birouri deja în curs de înființare în România – Iași și Timișoara – continuăm să ne extindem prezența pe această piață de o importanță strategică”.
Vlad Panut, Senior Director of Engineering and Delivery, afirmă:
„Am adunat până în prezent o echipă extraordinară în România și continuăm să ne adresăm celor mai bune 10-15% dintre talentele din IT. Cu o tradiție îndelungată în ceea ce privește educația STEM extinsă, Clujul este casa unor profesioniști extraordinari, iar noi vrem să le oferim oportunitatea de a proiecta soluții inovatoare end-to-end care să aducă valoare pentru partenerii noștri din toate industriile. Noul spațiu de birouri ne va permite să colaborăm mai eficient și să încurajăm și mai mult cultura noastră de companie centrată pe încredere și respect reciproc, învățare și creștere continuă, curiozitate și inovație. Așteptăm cu nerăbdare să ne extindem și mai mult echipa din România, să rezolvăm viitoarele provocări de inginerie și să le oferim clienților noștri produse și experiențe remarcabile”.
HTEC a fost fondată în Serbia în 2008 și a devenit o companie globală de servicii de inginerie și dezvoltare de produse digitale, cu sediul central în San Francisco, Statele Unite ale Americii, cu o rețea în expansiune de centre de dezvoltare în sud-estul Europei. Anul trecut, HTEC Group a anunțat că intră pe piața locală, unde intenționează să creeze până la 1.000 de locuri de muncă în patru mari orașe, respectiv București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași. Anul trecut, cu suportul JLL, HTEC anunțase că a semnat un contract de închiriere de spații de birouri în Cluj Business Campus.

Citeste si...  Netflix a redus preţurile abonamentelor sale în unele ţări

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img