Grupul german Bosch se extinde în România cu un birou la Sibiu

Grupul Bosch deschide în acest an încă un birou în România, la Sibiu, a anunțat azi conducerea companiei care are deja fabrici și centre de inginerie în mai multe orașe din țară.
„Vom extinde activitățile. Vom deschid un alt birou, în Sibiu, la vară. Va fi în centru, iar aici se vor desfășura activități de dezvoltare software și hardware”, a declarat Tobias Matter, directorul centrului de inginerie de la Cluj. De asemenea, centrul din Cluj-Napoca urmează să fie extins cu o nouă clădire, care e deocamdată în șantier și care va fi finalizată anul viitor, potrivit informațiilor oferite anterior de Mihai Boldijar, directorul general Robert Bosch S.R.L. și reprezentantul Grupului Bosch în România.
„Avem o atenție deosebită față de orașele unde găsim competente tehnice care ne trebuie pentru proiectele pe care le avem. Sibiul este o locație interesantă în centru, aproape de Blaj, nu departe de Cluj. Am ales Sibiul ca un nou punct de lucru nu pentru că nu am găsit oameni în Cluj, unde avem în continuare un volum apreciabil de aplicaii, ci doar pentru faptul că dorim să explorăm competențele tehnice pe care le avem în Sibiu”, a explicat Boldijar.
„Vedem că după pandemie oamenii nu mai sunt dispuși să se mute la fel de mult. Intenția e să ne apropiem de oameni”, a completat Matter.
„„Vedem interesul pe care studenții și absolvenții din alte orașe îl au pentru a lucra la noi. Un centru la Cluj e bine, dar poate nu e suficient. Nu mă întrebați unde mergem mai departe că nu știu”, a mai spus Boldijar.
Compania nu a precizat numărul total al angajaților care vor lucra la noul centru din Sibiu.
Vânzările totale nete ale grupului Bosch au înregistrat în anul fiscal 2022 o creștere de 29% față de 2021, conform datelor anunțate azi de Boldijar. Vânzările totale nete au ajuns la 2,1 miliarde de euro. De asemenea, numărul de angajați a crescut cu 12%, ajungând la 9.820. Dintre aceștia 1.500 lucrează în Cercetare/Dezvoltare.
Bosch are în România și unități de producție și centre de cercetare
Grupul Bosch este prezent în România de peste 28 de ani și are șase entități. În 2021, Bosch a generat vânzări consolidate de 494 de milioane de euro pe piața din România. Vânzările nete totale, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,7 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare și dezvoltare din Cluj și București și unitățile sale de producție pentru Soluții de mobilitate din Cluj și din Blaj, Bosch mai operează și o unitate de producție de Tehnologie industrială, localizată, de asemenea, în Blaj, precum și un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timișoara. În București, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluții de mobilitate, Bunuri de larg consum și Tehnologie pentru construcții și energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piața electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala țării.

Citeste si...  ANALIZĂ Producătorii auto reduc prețurile la mașini electrice. Va accelera un război al prețurilor trecerea la mașinile electrice?

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img