Grupul auto german Schaeffler vrea să cumpere furnizor de automobile Vitesco pentru 3 miliarde de euro

Grupul auto german Schaeffler a făcut o ofertă de preluare a Vitesco Technologies, moștenitorii furnizorului auto încercând să își sporească prezența în domeniul vehiculelor electrice, scrie Financial Times. Producătorul bavarez de componente auto Schaeffler, controlat de Georg Schaeffler și de mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler, a declarat luni că va oferi 91 de euro pe acțiune pentru a cumpăra Vitesco – cu o cincime mai mult decât prețul de închidere de vineri – evaluând grupul auto rival la aproximativ 3 miliarde de euro.
Acțiunile Vitesco, care a fost desprinsă în urmă cu doi ani din furnizorul Continental, au crescut cu 20% la aflarea veștii, ajungând la 91 de euro luni dimineață la Frankfurt.
Familia Schaeffler, una dintre cele mai bogate familii din Germania, deține deja 49,9% din acțiunile Vitesco, specializată în vehicule electrice, precum și 46% din acțiunile Continental, care produce anvelope și alte piese auto.
Familia, care a făcut bani din rolul Germaniei ca lider mondial în producția de automobile, este expusă în mod unic la trecerea istorică a industriei la vehiculele electrice – un domeniu în care China a devenit rapid dominantă.
Anul trecut, Schaeffler a anunțat că va concedia 2% din forța sa de muncă, aproximativ 1.300 de persoane, deoarece a avertizat cu privire la o supraofertă de componente pentru motoare cu combustie.
Klaus Rosenfeld, directorul executiv al Schaeffler, a declarat luni că o preluare reușită ar însemna că firma va putea oferi o „suită completă” de soluții atât în segmentul vehiculelor electrice, cât și pentru mașinile cu motoare cu combustie tradiționale.
O parte din motivul care a stat la baza preluării, despre care Schaeffler a spus că va duce, până în 2029, la sinergii în valoare de 600 de milioane de euro pe an, a fost dorința de a „simplifica” structura acționariatului companiei, familia renunțând la controlul asupra acțiunilor cu drept de vot.

Citeste si...  Carrefour România înregistrează o creștere a vânzărilor cu 12,5% în primul trimestru din 2023, cea mai mare creștere din Europa

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img