Grupul Ameropa, care deține Azomureș, a luat un credit sindicalizat de 550 de milioane de euro

Grupul elveţian Ameropa, care deţine Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, a semnat pentru contractarea unui credit sindicalizat în valoare de 550 milioane de euro.
Creditul sindicalizat va fi utilizat de entitățile din România ale grupului Ameropa pentru refinanțarea principalei facilități de credit din România.
„Finalizarea completă a refinanțării principalelor noastre facilități în România este o realizare extraordinară pentru Ameropa. Confirmă încrederea pe care partenerii noștri din domeniul bancar o au în compania noastră și le mulțumim sincer pentru sprijinul neclintit. Acest succes ne oferă o poziție puternică pentru a naviga pe o piață dinamică, aflată într-o permanentă evoluție și ne permite urmărirea strategiilor de creștere în mod eficient”, a declarat Laurent Bogaert, Director Financiar al Grupului Ameropa.
Facilitatea sindicalizată a fost semnată de Raiffeisen Bank România și Banca Comercială Română (BCR), în calitate de Coordonatori și Aranjori Principali, alături de ING Bank Romania, UniCredit Bank, Alpha Bank România, Banca Transilvania, în calitate de Mandated Lead Arrangers, și BRD Groupe Société Générale, GarantiBank International și Banca Comercială Intesa Sanpaolo Romania S.A., în calitate de Original Lenders.
Pentru facilitatea sindicalizată în valoare de 550 milioane de euro, Raiffeisen Bank România a avut o participare de 21,2% în calitate de Mandated Lead Arranger, Structuring Bank și Bookrunner. BCR, în calitate de Mandated Lead Arranger, Bookrunner, Agent de Documentație și Agent de Facilitate și Garanții a avut o participație de 16,8%.
În această tranzacție, băncile au fost asistate de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). NNDKP a mai asistat în trecut băncile finanțatoare în legătură cu finanțarea în valoare de 347 de milioane de euro acordată Grupului Ameropa.
Ameropa este un grup internațional ce activează în domeniul Agribusiness, cu sediul în Elveția. Grupul a fost fondat în 1948, fiind specializat în distribuția de fertilizatori, cereale, semințe oleaginoase și alte produse agricole. Grupul este prezent în 28 de țări și 5 continente, având o echipă de peste 2.500 de angajați. Activitatea principală a Ameropa este susținută de active complementare, cum ar fi silozuri, spații de depozitare, terminale portuare, facilități de producere a fertilizatorilor.

Citeste si...  Polonezii de la Scallier deschid al cincilea parc de retail în România și vor să se extindă în continuare. Unitatea din Moșnița, programată pentru toamna acestui an

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img