Grupul Alro încheie un acord cu producătorul de aluminiu Azeraluminium, o companie controlată de statul azer. Alro va furniza alumină către azeri, iar în România vor fi prelucrate și vândute benzi din aluminiu/ Planuri pentru o centrală electrică pe gaz la Alro

Grupul Alro din România anunță că a semnat un memorandum de înțelegere cu producătorul de aluminiu Azeraluminium, o companie controlată de statul azer, prin care Alro va furniza anozi și alumină către Azeraluminium, iar în România se va crea un mecanism de prelucrare, comercializare și vânzare a benzilor turnate continuu din aluminiu produse de compania azeră. Parteneriatul ar putea include și o centrală electrică pe gaz la Alro.
„Rolul Memorandumului de Înțelegere este de a sprijini ambele companii în explorarea modalităților prin care pot coopera pentru a-și îmbunătăți capacitățile tehnice și economice, rezultând avantaje măsurabile pentru ambele părți”, arată Alro.
În conformitate cu termenii memorandumului, părțile vor explora posibilitatea ca Grupul Alro să furnizeze anozi și alumină către Azeraluminium, pe baza unui acord pe termen mediu și lung (doi până la cinci ani). Memorandumul de înțelegere se referă și la cooperarea pentru crearea unui mecanism de prelucrare în România, comercializarea și vânzare a benzilor turnate continuu din aluminiu, produse de Azeraluminium.
În plus, potențiala cooperare cu Azeraluminium ar include cooperarea pentru un posibil parteneriat care implică o entitate din Azerbaidjan pentru dezvoltarea unei centrale electrice pe gaz pe care Alro intenționează să o dezvolte pe platforma sa.
„Într-un mediu internațional al aluminiu foarte provocator, înțelegem valoarea parteneriatelor puternice, menite să găsească sinergii între părțile implicate, ajutândule să-și păstreze și, potențial, să-și extindă afacerile”, a declarat Marian Năstase, Președintele Consiliului de Administrație Alro. „Acesta este, în principiu, rolul Memorandumului de Înțelegere pe care l-am semnat cu Azeraluminium. Și suntem încântați că am găsit domenii care au un potențial bun pentru a susține ambele unități de producție. Împreună vom explora soluții pentru a ne folosi expertiza și lanțul de producție pentru a furniza materii prime parții azere, dar vom căuta și soluții pentru a dezvolta o centrală pe gaz pe platforma Alro”, a adăugat Marian Năstase.
„Semnarea acestui memorandum de înțelegere între Azeraluminium și Alro își propune să promoveze o relație potențială, reciproc avantajoasă, cu accent pe furnizarea de materii prime, vânzările de produse din aluminiu și producția de energie”, a declarat Maksim Javadov, CEO al Azeraluminium LLC.
De asemenea, Maksim Javadov a adăugat: „În Alro am găsit un partener care împărtășește valorile și aspirațiile noastre. La Azeraluminium, credem cu tărie că pentru a obține rezultate, cheia este cooperarea, iar acest parteneriat cu Alro reprezintă un pas semnificativ pentru planurile noastre strategice de creștere, deschizând o multitudine de posibilități pentru sinergii și succese comune. Ne exprimăm recunoștința tuturor părților implicate în realizarea acestui parteneriat. Așteptăm cu nerăbdare o relație fructuoasă și durabilă cu Alro pe măsură ce ne angajăm împreună în această călătorie”.
Azeraluminium este o societate de stat, filială a Azerbaidjan Industrial Corporation OJSC. Azeraluminium este singurul producător de aluminiu primar din regiunea Caucazului de Sud, cu facilități de producție, inclusiv o topitorie, o stație de turnare, o instalație de laminare la rece și de acoperire, o fabrică de rafinare a aluminei, situate în orașul Ganja, precum și un depozit de minereu de alunită situat în regiunea Dashkesan din Azerbaidjan.
ALRO este o filială a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar și prelucrat. Compania are o capacitate de producție instalată de 265.000 de tone pe an de aluminiu electrolitic, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat, iar fabrica de turnare are o capacitate totală de aluminiu turnat de 332.000 de tone pe an și instalații de prelucrare de 135.000 de tone pe an de laminare la cald și la rece și un atelier de extrudare. Principala piață pentru produsele ALRO este reprezentată de Uniunea Europeană; compania își exportă produsele și în SUA și Asia.

Citeste si...  Polonia va deține a doua cea mai mare capacitate de producție de baterii litiu-ion din lume, depășind SUA

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img