Gripa și răceala au simptome diferite. Care sunt marile diferențe

Învață diferențele dintre gripa și râceala comună si cum să le deosebești. Gripa poate fi mai gravă, răcelile sunt mai ușoare.

Influența (gripa) și răceala comună sunt ambele boli respiratorii contagioase, dar sunt cauzate de virusuri diferite.

Gripa este cauzată doar de virusuri gripale, în timp ce răceala comună poate fi cauzată de mai multe tipuri de virusuri, inclusiv rinovirusuri, parainfluență și coronavirusuri sezoniere.

Ce este gripa?

Coronavirusurile sezoniere nu trebuie confundate cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19. Deoarece gripa și răceala comună au simptome asemănătoare, poate fi greu să le deosebești pe baza simptomelor singure. În general, gripa este mai gravă decât răceala comună, iar simptomele sunt de obicei mai intense și încep mai brusc.

Răcelile sunt de obicei mai ușoare decât gripa. Persoanele cu răceală au mai multe șanse să aibă nasul înfundat sau să le curgă mucoasa decât cele cu gripă. Răcelile nu duc de obicei la probleme de sănătate grave, cum ar fi pneumonie, infecții bacteriene sau spitalizări. Gripa poate avea complicații grave asociate.

Cum poți să faci diferența între o răceală și gripă? Deoarece răcelile și gripa au multe simptome comune, poate fi dificil (sau chiar imposibil) să faci diferența între ele pe baza simptomelor singure. Teste speciale pot spune dacă o persoană este bolnavă de gripă.

Gripa

Simptomele unei răceli vs gripă

Care sunt simptomele gripei față de simptomele unei răceli? Simptomele gripei pot include febră sau senzație de febră/frisoane, tuse, durere în gât, nas înfundat, dureri musculare sau corporale, dureri de cap și oboseală (lipsă de energie).

Citeste si...  Consultul integrativ se adresează oricărei persoane, indiferent de vârstă sau de stare de sănătate

Simptomele răcelii sunt de obicei mai ușoare decât cele ale gripei. Persoanele cu răceală au mai multe șanse să aibă nasul înfundat sau curgător.

Răcelile nu duc de obicei la probleme de sănătate grave, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite ale Americii.

Masca obligatorie și vizite scurte la pacienți

Din cauza numărului mare de viroze, gripă și COVID-19, mai multe spitale din România au reintrodus purtarea obligatorie a măștilor de protecție. În plus, unitățile spitalicești au modificat și programul de vizite al bolnavilor internați. Fiecare pacient va avea dreptul la o singură vizită pe zi, iar durata vizitelor se reduce la doar 10 minute/persoană.

Spitalul Județean Satu Mare și cel din Bistrița-Năsăud au anunțat că masca de protecție este obligatorie. Mai mult pacienții internați în secțiile de Boli Infecțioase, Pneumologie și Pediatrie nu mai au dreptul la vizite.

Din cauza numărului mare de viroze, gripă și COVID-19, conducerea Spitalului Județean Satu Marea a dispus măsrui drastice. Pe lângă reducerea timpului de vizite, pacienții, rudele acestora și cadrele medicale vor purta obligatoriu mască de protecție.

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img