Greva profesorilor nu se știe cât mai ține, iar angajații din Sănătate pregătesc și ei o grevă

Nimeni nu pare să aibă idee cât mai durează greva profesorilo. În acest context, sindicaliștii din Sănătate spun că încep și ei cu grevele.

Federaţia Solidaritatea Sanitară anunţă luni că a parcurs paşii legali, deschizând conflictul colectiv de muncă şi că a demarat culegerea semnăturilor pentru grevă, nivelul de referinţă fiind ca minim jumătate din sector să semneze pentru participarea la grevă. Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită pe termen lung, aplicarea proiectului noii legi a salarizării, aşa cum a fost stabilit iar pe termen scurt acordarea salariilor de bază la nivelul prevăzut de legea salarizării pentru anul 2022, plata corectă a continuităţii prin raportarea sporului de tură şi a celui pentru lucrul în zile libere/sărbători legale la salariul de bază în plată, utilizarea valorii coeficientului de ierarhizare la nivelul salariului minim brut pe economie în plată (3000 lei), inclusiv pentru stabilirea valorii indemnizaţiei de hrană şi acordarea drepturilor prevăzute în contractul colectiv de muncă la nivel de sector public de sănătate prin finalizarea negocieri şi înregistrarea acestuia.

”Toate aceste solicitări fac parte din revendicările pe care Federaţia „Solidaritatea Sanitară” le susţine prin programul de proteste anunţat, ce poate culmina cu greva naţională. Precizăm că în acest moment Federaţia „Solidaritatea Sanitară” a parcurs paşii legali necesari, deschizând conflictul colectiv de muncă şi solicitând Ministerului Muncii concilierea acestui conflict. În consecinţă, am demarat culegerea semnăturilor pentru grevă, nivelul de referinţă fiind ca minim jumătate din sectorul public de sănătate să semneze pentru susţinerea şi participarea la grevă”, anunţă Fderaţia. 

Citeste si...  În perioada 19 – 20 octombrie, la București va avea loc Climate Change Summit

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img