Grecia a înregistrat în acest an venituri record din turism

Potrivit datelor oficiale, veniturile din turism ale Greciei au atins un nou record în primele șapte luni ale anului 2023, iar cererea de călătorii a fost puternică în perioada de toamnă, inclusiv în noiembrie.

Datele sprijină estimările că pe ansamblul acestui an vor fi aproximativ 35 milioane de vizitatori străini, iar veniturile din turism vor depăși 20 de miliarde de euro, depășind precedentul nivel record, de 18,17 miliarde de euro, stabilitate în 2019, scrie hotnews.ro

Conform datelor publicate de Banca Centrală a Greciei, în primele șapte luni din acest an venituri din turism au urcat cu 13,21%, la 10,321 miliarde de euro, față de 9,116 miliarde de euro în perioada similară din 2019, ultimul an înaintea pandemiei.

Cererea solidă pentru vacanțe în perioada toamnei, din țările ca Germania și Marea Britanie, au reprezentat motivul pentru care TUI AG, cea mai mare agenție de turism din Europa, și-a extins activitatea în statul elen până în noiembrie, adăugând peste 30.000 de locuri. la cursele aeriene din Marea Britanie spre Grecia şi Turcia.

Conform unui studiu publicat recent, Banca Centrală a Grecieiază estimează în aceste venituri din turism de 21 miliarde de euro, un avans de 15,6% față de 2019 (când s-au realizat venituri de 18,17 miliarde de euro) și de 19,1% comparativ cu 2022 (când s-au realizat venituri de 17,63 miliarde de euro).

Prețurile mai ridicate din acest an au compensat ușor declinul numărului nopților petrecute în unitățile de cazare turistică.

Vezi si :  Vola.ro: Luna septembrie aduce bilete de avion mai ieftine cu 20% fata de cele din august. Danemarca, Belgia, Portugalia și Grecia, printre cele mai ieftine destinații de toamnă

Citeste si...  Sute de localități nu au energie electrică din cauza viscolului

The post Grecia a înregistrat în acest an venituri record din turism appeared first on Romaniainformata.ro.

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img