Gorj: Maşina care a transportat minerii în Cariera Jilţ Sud, ridicată pentru expertiză

Vehiculul cu care minerii au fost transportaţi, în urmă cu două săptămâni, în Cariera Jilţ Sud, a fost ridicat, vineri seară, de la locul accidentului și dus la RAR pentru expertiză.

blank
sursa foto: Facebook/Sunclick

CITEŞTE ŞI: Trafic rutier blocat, pe un drum naţional din judeţul Olt

Între timp, o fotografie în care se vede cum angajaţii CE Oltenia dintr-o carieră sunt transportaţi în cupa unui excavator a apărut pe reţelele de socializare, la două săptămâni după tragedia din Cariera Jilţ Sud, unde trei oameni au murit iar alţi 10 au fost răniţi.

Potrivit publicaţiei Gorjeanul, fotografia ar fi făcută chiar joi şi tot la Cariera Jilţ Sud. Minerii nu au avut nicio posibilitate să mai ajungă la punctul de lucru, cariera transformându-se într-o mare  mlaștină.

Joi, aceștia s-au urcat în cupa unui excavator pentru a ajunge în locul în care lucrează iar reacția administrației CEO este inexistentă.

Întrebat despre această situație incredibilă, Cosmin Trufelea, noul șef în Directoratul CEO, a declarat pentru sursa citată că „fotografia e mai veche”.

Trei persoane au murit și 10 au ajuns la spital în urma accidentului produs pe 17 ianuarie, la exploatarea minieră Mătăsari din județul Gorj.

Poliţiştii gorjeni au constatat că într-adevăr la Cariera Jilţ Sud Mătăsari sunt folosite vehicule pentru transportul muncitorilor care nu au poliţă de asigurare obligatorie.

Informaţia a fost semnalată mai întâi de presa locală.

Jurnaliştii au verificat cu ajutorul aplicaţiei aida.ro dacă au poliţă RCA valabilă maşinile cu care şefii Inspecţiei Muncii sunt transportaţi în Cariera Jilţ Sud.

Rezultatul a arătat că acestea nu există, fapt confirmat ulterior de poliţişti. Oamenii legii au constat că maşinile au asigurare, însă aceasta este valabilă începând cu 20 ianuarie, constatarea presei venind cu o zi înainte.

Citeste si...  O importantă fabrică din Slatina face angajări. Decontează inclusiv transportul cu maşina personală

Concluzia: în timpul anchetei privind accidentul mortal la Cariera Jilț Sud, unde au murit trei mineri, şefii Inspecției Muncii Gorj au fost transportați la locul accidentului folosind o mașină care nu avea asigurare RCA valabilă și care nu a mai avut asigurare de un an.

Operatorul de transport a fost amendat de IPJ Gorj.

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată

Cele mai citite articole

spot_img