Google trebuie să plătească despăgubiri de 32,5 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete ale companiei Sonos

Google, parte a grupului Alphabet, trebuie să plătească despăgubiri de 32,5 milioane de dolari pentru încălcarea unor brevete ale companiei Sonos pentru dispozitive audio wireless, a decis un juriu federal din San Francisco, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.
Cazul face parte dintr-o dispută extinsă privind proprietatea intelectuală între foştii colaboratori, care include alte procese în SUA, Canada, Franţa, Germania şi Ţările de Jos.
Companiile au lucrat anterior împreună pentru a integra serviciul de streaming muzical al Google în produsele Sonos.
În 2020, Sonos a dat în judecată Google pentru încălcarea brevetelor, în Los Angeles şi la Comisia pentru Comerţ Internaţional (ITC) din SUA, acuzând gigantul tehnologic că i-a copiat tehnologia în timpul colaborării cu dispozitive precum Google Home şi Chromecast Audio.
Sonos a câştigat anul trecut, la ITC, o interdicţie limitată de import pentru unele dispozitive Google, la care Google a făcut recurs.
Google a contestat cu propriile sale procese de brevet în California şi la ITC, acuzând Sonos că a încorporat tehnologia companiei de tehnologie în difuzoarele sale inteligente.
Sonos a numit procesele Google drept ”o tactică de intimidare”, pentru ”a presa un concurent mai mic”.
Sonos, cu sediul în Santa Barbara, California, a pierdut aproape o cincime din evaluarea de pieţa, la începutul acestei luni, după ce şi-a redus previziunile privind veniturile.
Juriul a constatat că Google a încălcat unul dintre cele două brevete ale Sonos aflate în cauză în proces.
Sonos a cerut anterior instanţei despăgubiri de 90 de milioane de dolari, o solicitare despre care Google  a declarat într-un document judecătoresc că Sonos a redus-o de la 3 miliarde de dolari după ce judecătorul de district din SUA William Alsup a restrâns cazul.
Un purtător de cuvânt al Google a declarat acest caz este ”o dispută restrânsă cu privire la unele caracteristici foarte specifice, care nu sunt utilizate în mod obişnuit”, şi că compania ia în considerare următorii paşi.
Google a mai spus că ”am dezvoltat întotdeauna tehnologia independent şi am concurat pe baza ideilor noastre”.
Un purtător de cuvânt al Sonos a declarat că verdictul ”reafirmă că Google a încălcat în serie portofoliul nostru de brevete”.

Citeste si...  Raiffeisen Bank România a încheiat primul trimestru cu un profit net de 414 milioane de lei, în creştere cu 90% față de anul trecut

Parteneri

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img