Google plătește 18-20 de miliarde de dolari anual către Apple pentru a fi motor de căutare implicit pe iPhone

Între 18 şi 20 de miliarde de dolari plăteşte Google pe an pentru ca Apple să-i stabilească drept implicit motorul de căutare pe iPhone, estimează firma de consiliere financiară Bernstein, transmite News.ro.
Suma reprezintă între 14% şi 16% din profiturile operaţionale obţinute anual de Apple.
De asemenea, estimarea oferită de Bernstein este mult mai mare decât ceea ce crede autoritatea americană pentru concurenţă, care, estima valoarea contractului dintre cei doi giganţi la 10 miliarde de dolari.
Bernstein, spune că, din cauza faptului că există şanse ca Google să piardă procesul în care este acuzat de monopol, acordul cu Apple este în pericol.
Google ar putea fi forţat să renunţe la toate acordurile prin care îşi impune motorul de căutare, inclusiv cele pe care le are cu producătorii smartphone-urilor cu Android.
Însă, o decizie nu este aşteptată mai devreme de 2024, după care poate dura alţi ani până când vor fi epuizate toate căile legale de atac.
Deşi ar putea pierde banii de Google în urma procesului, Bernstein crede că Apple va compensa printr-un motor propriu de căutare.
Se speculează că Apple îşi dezvoltă în prezent propriul motor de căutare, pe care-l va implementa pa iPhone şi celelalte produse ale companiei. Astfel, veniturile din reclame vor intra direct în conturile Apple.

Citeste si...  Industria auto din Turcia a înregistrat în luna martie un record istoric la export. România, printre importatori

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img