Google plănuiește investiții de până la 2 miliarde de dolari în compania de inteligenţă artificială Anthropic

Google, parte a grupului Alphabet, a încheiat un acord pentru a investi până la 2 miliarde de dolari în compania de inteligenţă artificială Anthropic, potrivit unui purtător de cuvânt al startupului, citat de Reuters, informează News.ro.
Compania a investit 500 de milioane de dolari în avans în rivalul OpenAI şi a fost de acord să adauge 1,5 miliarde de dolari, în timp, a spus purtătorul de cuvânt.
Google este deja un investitor în Anthropic, iar investiţia proaspătă subliniază o intensificare a eforturilor sale de a concura mai bine cu Microsoft, un susţinător major al creatorului ChatGPT, OpenAI, în timp ce companiile Big Tech se întrec pentru a includea AI în aplicaţiile lor.
Amazon.com a mai spus luna trecută că va investi până la 4 miliarde de dolari în Anthropic pentru a concura cu rivalii din cloud în domeniul AI.
În raportul trimestrial al Amazon depus la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), săptămâna trecută, retailerul online a detaliat că a investit într-o obligaţiune de 1,25 miliarde de dolari de la Anthropic, care se poate converti în acţiuni, în timp ce capacitatea sa de a investi până la 2,75 miliarde de dolari într-o a doua obligaţiune expiră în primul trimestru al anului 2024.
Google a refuzat să comenteze, iar Amazon nu a răspuns imediat la o solicitare a Reuters de a comenta.
Wall Street Journal a relatat prima oară despre cel mai recent acord al Google cu Anthropic.
Numărul în creştere al investiţiilor arată manevrele continue ale companiilor din sectorul cloud pentru a asigura legături cu startupurile de AI care îşi remodelează industria.
Anthropic, care a fost cofondată de foşti directori ai OpenAI şi fraţii Dario şi Daniela Amodei, a demonstrat eforturile pentru a asigura resursele şi susţinătorii profund necesari pentru a concura cu OpenAI şi a fi lideri în sectorul tehnologiei.

Citeste si...  Retailerii mizează pe mărcile proprii, în contextul inflației și a crizei de materii prime, constată reprezentanții unei tipografii de etichete și ambalaje

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img