Gigantul Yahoo va concedia peste 20% din forța de muncă/ 1000 de angajați, disponibilizați în această săptămână

Yahoo a anunţat joi că intenţionează să concedieze mai mult de 20% din forţa de muncă totală, ca parte a unei restructurari majore a diviziei sale de tehnologie pentru publicitate, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.
Reducerile vor afecta aproape 50% dintre angajaţii din domeniul tehnologiei pentru publicitate ai Yahoo, până la sfârşitul acestui an, inclusiv aproape 1.000 de angajaţi în această săptămână, a spus compania.
Yahoo, care este deţinută de firma de capital privat Apollo Global Management, de la o achiziţie de 5 miliarde de dolari efectuată în în 2021, a adăugat că această măsură va permite companiei să îşi reducă concentrarea şi să investească în afacerea sa emblematică din domeniul publicităţii, numită DSP.
Restructurarea a fost decisă din cauză că mulţi agenţi de publicitate şi-au redus bugetele de marketing, ca răspuns nivelul record alinflaţiei şi la incertitudinea continuă cu privire la o recesiune.
O serie de companii americane, de la Goldman Sachs Group la Alphabet, au concediat, de asemenea, mii de persoane în acest an, pentru a se proteja de scăderea cererii cauzată de inflaţia ridicată şi creşterea ratelor dobânzilor.

Citeste si...  Start pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră – Neptun Deep? Romgaz și Petrom au rezervat deja capacitate de intrare în Sistemul Național de Transport

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img