Gigantul petrolier BP: Invazia Rusiei în Ucraina va reduce consumul de petrol și gaze, accelerând în același timp tranziția către combustibili mai ecologici

Invazia rusă din Ucraina va reduce cererea de petrol și gaze naturale și va accelera tranziția către produse mai curate, potrivit gigantului petrolier British Petroleum (BP), citat de hellenicshippingnews.com.
BP, în perspectivele sale energetice anuale, a declarat că prognozează acum un consum de energie cu 2,3% mai mic în 2035 decât în urmă cu un an, deoarece scăderile pentru gazele naturale, petrol și cărbune vor fi parțial compensate de creșterile pentru energiile nucleare și regenerabile.
Invazia a dus la creșterea importanței securității energetice. “Se presupune că accentul sporit pus pe securitatea energetică, declanșat de preocupările legate de penuria de energie și vulnerabilitatea la evenimentele geopolitice, determină țările și regiunile să depună eforturi pentru a-și reduce dependența de energia importată și, în schimb, să consume mai multă energie produsă pe plan intern. De asemenea, oferă un stimulent mai mare pentru îmbunătățirea eficienței energetice, reducând nevoia de toate tipurile de energie”, a spus BP.
BP a mai spus că majorarea prețurilor la alimente și energie a contribuit la o încetinire accentuată a creșterii economice globale, pe care se așteaptă să o persiste de câțiva ani. Iar războiul va “reduce oarecum” ritmul integrării globale și al comerțului.
BP presupune, de asemenea, o reducere persistentă a exporturilor rusești de hidrocarburi. “Pe termen scurt, acest lucru reflectă impactul sancțiunilor voluntare și obligatorii asupra exporturilor de energie rusești. Mai mult, aceasta provine din presupunerea că sancțiunile care afectează accesul Rusiei la investițiile și tehnologiile străine se relaxează doar treptat”, a declarat BP.

Citeste si...  Dezvoltatorul imobiliar Nusco Imobiliara investește peste 30 de milioane euro într-un nou ansamblu de vile în Nordul Capitalei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img