Gigantul german Bosch va deveni unul dintre cei mai mari acţionari ai producătorului suedez de utilaje destinate întreţinerii spaţiilor verzi Husqvarna

Bosch a anunţat vineri că-şi va majora participaţia deţinută la Husqvarna la aproximativ 12%, devenind unul dintre cei mai mari acţionari ai companiei suedeze, în condiţiile în care furnizorul auto german caută să consolideze alianţa companiilor în domeniul bateriilor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Vineri, acţiunile producătorului suedez de utilaje destinate întreţinerii spaţiilor verzi au urcat cu 12,6%, după anunţarea acordului cu Bosch.

„Implementăm o strategie sistematică de creştere a activităţilor noastre pentru consumatori. Aceasta include consolidarea actualelor parteneriate prin capitalurile proprii”, a afirmat Christian Fischer, adjunctul preşedintelui Consiliului de Administraţie al Bosch.

Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile de reglementare, se arată într-un comunicat al Bosch.
În 2020, divizia Bosch de unelte electrice a înfiinţat o alianţă cu o subsidiară a Husqvarna, Gardena, care fabrică produse pentru piaţa europeană.

Grupul german a achiziţionat până acum aproape 5% din acţiunile Husqvarna şi a încheiat un acord pentru a cumpăra încă 7%, a explicat un purtător de cuvânt al Bosch. Acesta a adăugat: „Nu există în prezent planuri privind o preluare completă”.

Citeste si...  Cometex, parte a grupului Altex, a investit 4 milioane de euro în primul parc de retail din Vatra Dornei

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img