Germania a decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Scholz: Facem ceea ce este necesar, dar dorim să prevenim o escaladare care ar putea duce la un război între Rusia și NATO

Germania face ceea ce este „necesar” pentru a sprijini Ucraina, permițând transportul tancurilor Leopard, dar dorește să prevină o „escaladare” a conflictului care ar duce la „un război între Rusia și NATO”, a spus cancelarul german, Olaf Scholz, în în fața Bundestagului, conform Le Monde.

Germania a luat toate deciziile privind livrările de arme către Ucraina „în armonie și în strânsă cooperare cu [aliații]”.

Livrările de arme către Ucraina sunt menite să ajute țara să se apere evitând în același timp o escaladare suplimentară a agresiunii ruse.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„De aceea a fost corect să facem lucrurile pas cu pas”, a spus Olaf  Scholz.

„Guvernul federal va continua să urmeze acest principiu în viitor. Acesta este singurul principiu care garantează securitatea Europei și a Germaniei”, a mai adăugat cancelarul german.

Tonul lui Scholz, care a vorbit imediat după ce a anunțat că Berlinul acceptă furnizarea de tancuri grele de fabricație germană către Ucraina, a fost deosebit de precaut. Olaf Scholz a reamintit în mod repetat nevoia de moderație și reflecție în ceea ce privește sprijinului militar oferit Kievului.

Scholz a precizat că obiectivul este de a crea rapid două batalioane cu tancuri Leopard 2 în Ucraina și că Germania va furniza 14 tancuri de acest tip din depozitele sale militare.

De asemenea, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că tancurile Leopard 2 ar putea fi operaționale în Ucraina în aproximativ trei luni, pentru că mai întâi se va face instruirea, conform Hot News.

Potrivit acestuia, este important „să nu devenim parte a războiului”, iar decizia de a livra Leopard 2 nu este un motiv de bucurie.

Citeste si...  Stresul și mâncatul emoțional

Cautimasina.ro

Cele mai citite articole

spot_img